FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[14.02.2007] Două posturi de radio au rămas fără licenţă

Două posturi de radio au rămas fără frecvenţele pe care emiteau până în prezent, în urma concursului pentru utilizarea frecvenţelor radio disponibilizate, anunţat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA). Situaţia unui al treilea post a rămas incertă în urma şedinţei de marţi, 13 februarie, a CCA.
CCA a acordat frecvenţa 103.5 din Bălţi postului de radio „City FM”, în defavoarea postului „FM 103.5”. Membrii CCA au făcut referinţă la un raport de monitorizare a emisiei „FM 103,5”, care invocă încălcări ale grilei. Pe de altă parte, Ecaterina Cojocaru, directorul postului, a declarat că acesta dispune de personal calificat şi este unica staţie din Bălţi care realizează emisiuni proprii. Radio „Melodia” a pierdut, în urma concursului de marţi, toate cele 3.
frecvenţe pe care emitea. Cea de la Chişinău a fost câştigată de Radio „Scăpărici”, un post de radio care urmează să-şi lanseze emisia destinată copiilor. Frecvenţa de la Bălţi a fost obţinută de un alt post de radio care încă nu există – „NRG”. La aceste 2 frecvenţe au pretins câte 4 concurenţi.
În urma şedinţei de marţi, a rămas incertă situaţia postului de radio „Albena” din Taraclia. Din 8 membri ai CCA prezenţi la şedinţă în momentul votării, 4 au votat pentru menţinerea frecvenţei postului respectiv, ceilalţi pronunţându-se împotrivă. Preşedintele CCA, Corneliu Mihalache, a declarat pentru Info-Prim Neo că va convoca o şedinţă specială în cadrul căreia va avea loc votarea repetată a acestei chestiuni.
Cele mai multe frecvenţe – 8 - au fost acordate postului de radio „Micul Samaritean”. Pentru 2 dintre acestea a pretins şi postul de radio „Noroc”, care însă nu a întrunit numărul necesar de voturi. Pentru alte 5 frecvenţe a aplicat „Radio Poli Disc – Russcoe Radio”, care le-a şi obţinut. La una dintre ele a pretins „Radio Turist”, care de asemenea nu a întrunit voturile necesare.
Radio „Noroc” a obţinut 2 frecvenţe noi la Comrat şi Căuşeni, una dintre care (cea de la Comrat) până acum a fost utilizată de „Radio Melodia”. Alte 2 frecvenţe, la Bălţi şi Chişinău, au fost acordate pentru „Radio Megapolis” (fostul Auto FM). Pentru această decizie au votat 5 din 9 membri ai CCA. Alţi 4 s-au pronunţat pentru acordarea acestor frecvenţe postului de radio „Tezaur”, care încă nu activează.
Tot marţi, CCA a acordat frecvenţe posturilor de radio „Radio Nova”, „Radio Plai” şi „Kiss FM” pe care acestea emit şi în prezent.
În total, CCA a acordat, marţi, 23 de frecvenţe radio pentru 9 posturi, în rezultatul concursului anunţat la 15 decembrie 2006.

Sursa: http://flux.md

Print