FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[19.04.2006] Money Channel, primul business TV din Romania, a intrat in linie dreapta.

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 103

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 104

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 105

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 106

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 107

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 108

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 109

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 110

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 111

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 112

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 113

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 114

Noul post TV al lui Sorin Ovidiu Vintu, The Money Channel, isi propune sa le aduca telespectatorilor afaceristi din Romania informatii din business 24 de ore din 24. Postul va fi lansat oficial pe 1 mai, dar pana atunci cei interesati pot spiona prin 'santierele' emisiunilor viitoare. Incepand de astazi, acestia pot urmari, pe frecventa postului, transmisiuni de la 'locul faptei': alegerea emisiunilor si a subiectelor, simulari, formate, pe scurt, 'pregatiri' pentru mai.

Informatii in trei limbi

The Money Channel e primul post romanesc de informatii economice, cu accent pe piata bursiera. Valoarea initiala a investitiei se ridica la 1,6 milioane de euro si, pentru inceput, televiziunea va emite 'pe 3 linii', adica vor exista informatii in romana, engleza si franceza.

'Spre deosebire de posturile generaliste, prime-time-ul acestei televiziuni este undeva intre ora 10.00 si 17.00. Este perioada de maxima activitate a pietelor financiare', explica Lucian Sarb, directorul The Money Channel. 'O sa vedeti ca deschiderea si inchiderea bursei, in 'Opening Bell' si 'Closing Bell', ofera spectacolul celor care castiga sau pierd pe piata de capital. Pana la urma, o mare parte a vietii noastre se deruleaza sub semnul acestei obsesii a performantei, zi de zi: castig sau pierd', mai spune Sarb.

Posibil parteneriat cu CNBC

Un reprezentant al retelei americane de televiziune CNBC (Consumer News and Business Channel) a fost la Bucuresti, la sfarsitul lunii martie, pentru a analiza proiectul The Money Channel.

Dupa cum ne-a declarat Mihaela Stanculescu, directorul Departamentului de Marketing si PR al Realitatii TV, reprezentantul CNBC a fost impresionat de proiect si de echipa. Acum se asteapta un raspuns din partea conducerii CNBC in vederea unui posibil parteneriat cu The Money Channel, in vederea extinderii televiziunii americane in Romania.

Peste 35 de ani, studii superioare, venituri peste medie

'Am construit conceptul editorial pentru comunitatea de business din Romania', ne-a declarat directorul postului. 'Partenerii nostri in acest proiect sunt asa numitii 35+, activi, cu studii superioare si cu venituri peste medie', a mai adaugat Sarb, referindu-se la publicul-tinta al noului canal TV. El conduce o echipa din care mai fac parte Dan Apostol, editor-sef, si Radu Soviani, Newgathering Manager, toti fiind jurnalisti specializati pe domeniul economic.

'In ciuda evenimentelor politice si sociale care fac deliciul televiziunilor din Romania, exista un public frustrat de acest spectacol. Pe langa toate scandalurile politice, Romania e obligata sa se dezvolte.

Acesta este obiectul muncii si al atentiei noastre. Telespectatorii merita informatii corecte si in timp real despre ritmul dezvoltarii economiei romanesti si despre contextul global in care ne miscam cu totii', crede Lucian Sarb, fiind de parere ca pietei televiziunilor din Romania ii lipsea un post asa cum este The Money Channel.

Americanii, in top

CNBC si Bloomberg TV sunt cele mai cunoscute retele americane de televiziune specializate in business. CNBC, care e detinuta de NBC Universal (fuziune intre General Electric si Vivendi Universal), ofera stiri, talk-show-uri si anchete din domeniul business timp de 16 ore pe zi si are acoperire internationala.

Pana in 2000, cand site-urile specializate au cunoscut o raspandire si o dezvoltare exploziva, CNBC a fost considerat canalul media principal de obtinere a informatiei cu caracter economic. CNBC Europa, cu sediul central la Londra, este parte a CNBC si ofera acelasi tip de informatie economica.

Alte doua televiziuni de business

Concurenta pentru The Money Channel va incepe sa se faca simtita inca din acest an. In octombrie va fi lansat Business Club, al SC Pro TV SA, 'un post de informatii business si lifestyle', potrivit directorului trustului Pro, Adrian Sarbu. Postul va emite intre 9.00 si 16.00 si va avea un potential numar de 400.000-450.000 de telespectatori.

Investitia va fi de aproximativ un milion de dolari. In martie 2006 ar fi trebuit sa-si inceapa emisia WBS, o televiziune de business tip Bloomberg, a SC Breaking News Media SRL, unde actionar majoritar este Silviu Prigoana. Postul, conceput dupa model american, va fi axat pe informatia bursiera.

Sursa: http://www.evz.ro

Print
 

Fatal error: Call to undefined function news_chans() in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/news/index.php on line 86