FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[29.04.2016] Compania „Teleradio-Moldova” a obţinut licenţa pentru Moldova 2

Compania „Teleradio-Moldova” a primit licenţă de emisie pentru postul de televiziune, Moldova 2. Acesta va emite 24 de ore din 24 prin cablu şi va avea acoperire naţională. Noul canal va fi unul generalist şi va difuza informaţii de interes pentru publicul larg din următoarele domenii: cultură, sport, educaţie, ştiinţă, economie, muzică, inovare şi divertisment.
Potrivit directorului de programe Moldova 2, Ilona Spătaru, pe agenda de sarcini a noului canal sunt trei priorităţi majore. „Vrem să reanimăm arhiva cu mii de ore de emisie din arhiva postului public, Moldova 1. Să acoperim volumul de transmisiuni în direct de la competiţiile sportive internaţionale şi în al treilea rând Moldova 2 se va asocia cu cele mai importante evenimente de cultură din ţară şi de peste hotare pentru a satisface nevoile informaţionale ale publicului”.

Directorul de programe, Ilona Spătaru a explicat pentru TRM.MD de ce este necesar un nou canal public de televiziune şi care sunt priorităţile pe piaţa media. „Deschiderea canalelor înrudite posturilor publice de televiziune este o practică europeană. Majoritatea televiziunilor publice din Europa au canale înrudite. Pentru început, Moldova 2 va funcționa pe infrastructura postului public de televiziune, Moldova 1. Așa cum noul canal va fi difuzat prin cablu, nu vor fi necesare mijloace financiare adiționale. Resursele umane necesare vor fi şi ele redirecționate de la Moldova 1. Ulterior, Moldova 2 va identifica donatori și va aplica la proiecte europene în domeniu pentru a atrage investiții. Moldova 2 este un canal generalist care se ghidează de trei valori fundamentale ale unui post public - informare, educare și divertisment. Canalul va respecta cu strictețe cerințele ce revin unui post public: credibilitate, obiectivitate, independenţă, echilibru şi acurateţe. Pentru început, Moldova 2 va difuza în limba română”, a declarat Ilona Spătaru.

Lansarea postului înrudit Moldova 2 vine la recomandarea Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), dar şi din necesitate de a acoperi transmiterea unui volum impunător de conţinut sportiv de la competiţiile internaţionale.

Cele mai importante evenimente în grila de emisie a postului Moldova 2 sunt Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro şi Campionatul European de Fotbal.

Postul public, Moldova 2, va fi lansat pe 3 mai, la aniversarea de 58 de ani a televiziunii, atunci când răsfoim amintiri, trecem cu dor prin ani şi începem să scriem o nouă filă de istorie - Moldova 2.

Sursa: http://trm.md

Print