FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[28.01.2016] CCA a lansat concursul pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 28 ianuarie 2016, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a anunţat, în baza Regulamentului cu privire la procedura şi condiţiile de eliberare a licenţelor de emisie şi a autorizaţiilor de retransmisie pentru utilizarea capacităţii multiplexurilor digitale terestre, a avizelor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi a ÎS ”Radiocomunicaţii”, Concursul pentru suplinirea capacităţii disponibile a Multiplexului A, cu următorii parametri: Standard TV: DVB-T2; Standard de compresie a informaţiei: MPEG-4; Banda de frecvenţe: 470-694 MHz (UHF); Capacitatea maximă: 15 sloturi pentru servicii de programe TV cu rezoluţie standard (SDTV); Acoperire: 65% din teritoriul Republicii Moldova şi 75% din populaţie. Lista actelor necesare pentru participare la concurs, cerinţele, criteriile de evaluare a ofertei solicitanţilor licenţelor de emisie şi tarifele pentru un slot/loc în multiplex vor fi publicate pe pagina electronică a Consiliului. De asemenea, CCA va face publice concepţiile serviciilor de programe şi alte informaţii despre participanţii la concurs.

Dinu Ciocan, preşedintele CCA, a spus că dosarele vor putea fi depuse de posturile de televiziune din ţară timp de 30 de zile din momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial. După recepţionarea dosarelor, CCA va avea la dispoziţie 20 de zile ca să le examineze, iar apoi va anunţa câştigătorii.

Dosarul de participare trebuie să conţină cererea, concepţia de activitate a postului TV, modelul grilei săptămânale a acestuia. Totodată, posturile care vor trece concursul vor trebui să achite 5600 de euro lunar pentru utilizarea slotului obţinut.

Sursa: http://cca.md

Print