FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[09.01.2014] Fără postul rusesc RTR în rețeaua Moldtelecom

Postul de televiziune RTR Moldova anunță că întreprinderea de stat „Moldtelecom” a încetat retransmiterea postului de televiziune „RTR Moldova”, pe data de 4 ianuarie, în reţeua proprie de distribuţie a serviciilor TV contra plată. Potrivit postului TV, retransmiterea a fost întreruptă fără a oferi vreo avertizare prealabilă a conducerii instituției media.

„Justificarea acestor acţiuni contra radiodifuzorului „RTR Moldova” a putut fi obţinută ca rezultat a contactării departamentului „Client Support” a companiei „Moldtelecom” S.A., care ne-a comunicat că a urmat instrucţiunile superiorilor săi, susţinând, că încetarea retransmiterii postului de televiziune a fost efectuată din cauza lipsei contractului pentru anul 2014”, a precizat directorul radiodifuzorului „RTR Moldova”, Sergheev Evghenii.

Totodată, radiodifuzorul „RTR Moldova” consideră că, „Moldtelecom” S.A. a luat această decizie fără a lua în calcul interesele companiei la nivel de stat. „Nu a luat în calcul interesele telespectatorilor, fiind deconectat unul din cele mai populare posturi de televiziune, mai ales în ajunul sărbătorilor, fiind astfel lezate drepturile consumatorilor şi accesul la servicii”, a precizat directorului postului „RTR” într-un comunicat de presă.

Potrivit lui Sergheev, conducerea întreprinderii de stat „Moldtelecom” S.A. îşi exercită funcţiile în folosul unor terţe persoane. „Întregul buget publicitar destinat televiziunii pentru anul 2013 (cca 250-300 mii euro) a fost alocat posturilor de televiziune aflate în gestiunea Media Seller-ului „Casa Media”, fiind astfel excluse din campania publicitară aşa posturi de televiziune precum „TV7-HTB”, „THT-Bravo”, „RTR Moldova”.

Radiodifuzorul „RTR Moldova” solicită Guvernului Republicii Moldova de a efectua o investigare pe marginea acestui caz şi de a stabili legalitatea acţiunilor întreprinse de către conducerea acestei întreprinderi de stat.

Sursa: http://totul.md

Print