FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[25.09.2011] Un nou post de radio se lansează în Moldova - „Cultura Divină”

Postul de radio „Cultura Divină” se lansează sâmbătă, 24 septembrie, în comuna Cioreşti, raionul Nisporeni, comunică Agenţia Monitor Media.

Radio „Cultura Divină” emite pe frecvenţa 101,5 FM în raza localităţii, care numără peste cinci mii de locuitori, şi îşi propune să propage morala creştină, tradiţiile, umanismul şi caritatea.

Directorul editor al postului de radio, Nicolae Josan, a comunicat agenţiei că grila de programe a postului va conţine emisiuni proprii de actualitate, programe de educaţie creştină şi muzică de suflet. Radio „Cultura Divină” va propune ascultătorilor jurnalul de ştiri cu genericul „Acasă”, emisiunea cultural-artistică „Hai la şcoală”, emisiunea interactivă „Viaţa satului”, un şir de emisiuni pe teme religioase ş.a.

50% din grila de emisie va constitui propriile emisiuni, iar restul spaţiului îl vor ocupa produsele postului de radio „Trinitas” din România.

„Unul dintre animatorii postului de radio este Ieromonahul Siluan (director executiv al radio „Cultura divină”), care va realiza emisiuni pe teme de educaţie creştine”, a spus Nicoale Josan.

Postul de radio va funcţiona din donaţiile colectate de Asociaţiei „Cultura divină”, care administrează postul de radio. Pentru că la Cioreşti funcţionează un atelier pentru tineri jurnalişti, administratorii postului de radio intenţionează să deschidă, în perspectivă, şi un post de televiziune.

După Mingir (raionul Hânceşti) şi Sângera (suburbie a Chişinăului), Cioreşti este al treilea sat din Republica Moldova care are propriul post de radio.

Sursa: http://hotnews.md

Print