FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[22.05.2011] Postul PublikaTV a fost OFICIAL vândut

Televiziunea de ştiri Publika TV a fost vândută, vineri, 20 mai, directorului general al staţiei, Dumitru Ţîra. Despre aceasta anunță instituția media într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei, contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat la Chişinău, între reprezentanţii Bluelink Comunicazione, firmă care era acţionar majoritar la Publika TV şi Dumitru Ţîra. ,,Am decis să fac acest efort având în vedere valoarea acestui post de televiziune şi a echipei care a dat dovadă de profesionalism. Publika TV este deja un brand pe piaţa media din Moldova. Este prima mea investiţie de o asemenea anvergură şi am deplina convingere că într-un an şi jumătate va fi una profitabilă”, declară Dumitru Ţîra.


Potrivit sursei, schimbarea acţionarului majoritar nu se va reflecta în nici un fel în politica editorială a postului. ,,Adevăraţii stăpâni vor fi în continuare telespectatorii, care au găsit aici spaţiul în care pot spune liber ce gândesc”, mai spune noul proprietar.

UNIMEDIA precizează că Publika TV s-a lansat pe piaţă pe 7 aprilie 2010, aflându-se atunci în același holding media cu RealitateaTV din România. Ulterior, în presă au apărut mai multe informații în care se spunea că omul de afaceri român, Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului, ar avea probleme financiare. În presă au apărut zvonuri despre potențiale tranzacții. Recent, acesta a vândut RealitateaTV și PublikaTV omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care timp de numai câteva săptămâni anunță o nouă tranzacție. Acesta confirmă faptul că i-a vândut pachetul majoritar al PublikaTV lui Dumitru Țîra. Potrivit presei din România, suma tranzacției este egală cu 1,5 milioane euro. Anul trecut, la lansarea PublikaTV în Moldova, postul anunța o investiție de peste 4 milioane de euro, deja efectuată.

Amintim că Dumitru Ţîra, noul proprietar, deţine funcţia de manager încă de la înfiinţarea companiei.

Sursa: http://unimedia.md

Print