FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[23.12.2009] Membrii CCA – mărinimoşi cu „NIT” înainte de Revelion

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 103

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 104

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 105

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 106

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 107

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 108

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 109

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 110

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 111

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 112

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 113

Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/defines.php on line 114

Postul de televiziune „NIT” a mai primit o avertizare din partea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru difuzarea publicităţii ascunse şi pentru nerespectarea principiului pluralismului de opinii, transmite Info-Prim Neo.

Deşi în urma monitorizării programelor transmise de „NIT” s-au constatat mai multe încălcări, CCA a decis, în cadrul şedinţei de miercuri, 23 decembrie, să nu aplice o sancţiune drastică „înainte de Anul Nou”. În luna noiembrie, postul de televiziune a fost penalizat cu o amendă de 5.400 lei, iar potrivit membrului CCA Marian Pocaznoi, legislaţia prevede că dacă după aplicarea amenzii instituţia audiovizuală continuă să comită abateri de la legislaţie, ea urmează a fi sancţionată prin interzicerea plasării publicităţii, sau chiar prin retragerea licenţei de emisie.

De această dată, „NIT” s-a ales cu o avertizare însoţită de o recomandare şi o solicitare. Postului i se recomandă să respecte cu stricteţe stipulările Codului Audiovizualului privind modalitatea de plasare a publicităţii pluralismul de opinie şi i se solicită să prezinte un raport de implementare a acestora.

Reprezentantul „NIT” a declarat că încălcările observate de membrii CCA au fost comise în cadrul unor emisiunii de autor, „ceea ce scuteşte postul de televiziune de responsabilitate, mai ales că a fost luată decizia de a înceta difuzarea emisiunilor respective”. La rândul său, autorul uneia dintre emisiuni a declarat că el nu a vorbit despre partide politice, ci despre persoane concrete care au contribuit la „ridicarea sau căderea acestei ţări” şi că nimeni nu-i poate dicta cum să-şi creeze opinia şi cum să o expună.

Punctul de vedere al jurnalistului a fost susţinut de membrul CCA, Corneliu Mihalache. Acesta a declarat că pluralismul de opinii nu poate fi respectat atunci când cineva îşi exprimă propriile convingeri, cum este cazul unei emisiuni de autor.

Potrivit lui Mihalache, CCA discriminează postul de televiziune „NIT” prin avertizările şi sancţiunile aplicate. În opinia lui, postul nu comite mai multe încălcări decât alte instituţii audiovizuale, dar este cel mai des monitorizat şi penalizat.

Membrul CCA, Carmelia Albu, l-a contrazis pe Mihalache, spunând că au fost monitorizate mai multe posturi de televiziune, dar că s-au depistat nereguli doar la „NIT”. „A fost şi o confuzie privind postul TV „N 4”, dar care urmează a fi clarificată în cadrul următoarelor monitorizări”, a adăugat ea.

Ultimul cuvânt în dezbateri l-a avut preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi, care le-a propus colegilor să dea timp postului TV „pentru ca să recapituleze, să tragă concluzii şi să conştientizeze că CCA este preocupat de acest aspect”. El a fost susţinut de alţi cinci membri ai Consiliului, din cei şapte prezenţi la şedinţă.

Sursa: http://www.info-prim.md

Print
 

Fatal error: Call to undefined function news_chans() in /var/www/frosatnet/data/www/frosat.net/news/index.php on line 86