FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[05.12.2009] CCA a desemnat 10 membri pentru CO

Vineri, 4 decembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a desemnat 10 candidaturi pentru suplinirea locurilor vacante a Consiliului de Observatori din cadrul IPNA Tele-Radio Moldova.

Cele 10 candidaturi vor vi examinate în cadrul şedinţei parlamentului, dintre care doar 5 vor fi selectate pentru a monitoriza activitatea televiziunii şi radioului public pentru perioada de 4 ani.

Mai multe la acest subiect aflăm de la corespondenta Lidia Petrenco.

AUDIO

31 de candidaţi au încercat să convingă membrii CCA că merită să ocupe unul dintre cele 5 fotolii libere în cadrul Consiliului de Observatori.

După mai bine de 4 ore de audieri, prin vot, membri ai CCA, au selectat cele 10 persoane, printre care ziarişti, prezentatori radio şi TV, jurişti şi regizori.

Preşedintele CCA, Gheorghe Gorincioi a precizat că deşi nu toţi participanţii au fost selectaţi, din discursurile acestora poate fi sintetizat un program de dezvoltare ulterioară a companiei publice.

Unicul candidat ales prin vot unanim a fost Aurelia Peru-Balan, candidatul care are în CV-ul său şi cîteva emisiuni realizate în cadrul Televiziunii Publice.

Cucereanu Viorica, a activat mai mulţi ani la rînd în cadrul televiziunii publice, perioadă în care a militat contra cenzurii. Acum fosta jurnalistă are toate şansele să infuinţeze în mod direct starea de lucruri în cadrul televiziunii şi radioului public.

Un alt ziarist care a ştiut să convingă membrii CCA a fost Alexei Mocanu.

Vitalie Ţapeş este regizor de teatru şi preofesor la academia de arte. Membrii CCA au aprobat suflul artistic pe care acest candidat doreşte să-l implememteze în cadrul media publice. Ţapeş a optat pentru suplinire acadrelor ca urmare a colaborării IPNA cu uniunile de creaţie şi academiile de artă din RM.

Sursa: http://voceabasarabiei.net

Print