FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[03.10.2009] Șeful RealitateaTV, Sorin Ovidiu Vântu, este la Chișinău și pregătește lansarea televiziunii în Moldova

Sorin Ovidiu Vântu, patronul trustului media românesc Realitatea-Cațavencu, se află în aceste zile la Chișinău. Conform surselor UNIMEDIA, omul de afaceri a venit să pregătească lansarea unui birou RealitateaTV la Chișinău, încercând să studieze piața, dar și să discute cu oamenii moldoveni din domeniu. Conform declarațiilor anterioare ale acestuia, RealitateaTV se va promova în Moldova sub denumirea unui post moldovenesc, fără a preciza însă mai multe detalii.

Anterior acesta a anunțat că grupul de presă românesc Realitatea-Cațavencu va lansa postul de televiziune RealitateaTV și în R. Moldova, lansarea fiind planificată pentru februarie 2010, anunțase cu puțin timp în urmă omul de afaceri român.

Vântu precizează că RealitateaTV Chișinău va fi o televiziune de nișă, axată pe știri din domeniul politic, social și business, responsabil de lansarea căreia este Sergiu Toader.

UNIMEDIA precizează că RealitateaTV este al doilea post de televiziune românesc care își deschide 'filială' în R. Moldova după ProTV. Ultimul împlinește în această toamnă 10 ani de activitate pe piața media din R. Moldova, buletinul de știri al acestuia fiind cotat ca unul din cele mai bune din Moldova.

UNIMEDIA amintește că în această vară, Val Butnaru, proprietarul 'Jurnal de Chișinău', la fel a anunțat lansarea unei televiziuni de știri pe piața locală, care va emite exclusiv prin satelit. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a acordat deja licența de emisie respectivului post, care și-a anunțat startul emisiei începând cu luna septembrie a acestui an. Ulterior, lansarea emisiei a fost amânată.

Ținem să precizăm că acționarul majoritar al trustului MediaPro este Adrian Sârbu, în prezent CEO la Central Media Enterprise(CME), în timp ce proprietarul Realitatea-Cațavencu este omul de afaceri român, Sorin Ovidiu Vântu.

Sursa: http://unimedia.md

Print