FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[29.08.2009] SECRETARUL GENERAL AL UIT A VIZITAT SA „MOLDTELECOM”

Aflat la Chişinău cu ocazia desfăşurării forumului regional pentru ţările din Europa şi CSI, Secretarul General al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), Hamadoun Toure, a vizitat operatorul naţional de comunicaţii SA „MOLDTELECOM”, care este membru al acestei organizaţii specializate.

Vizata înaltului demnitar al UIT la SA „MOLDTELECOM” a fost întreprinsă conform programului de aflare a acestuia în capitala R. Moldova. El a avut o întrevedere cu directorul general al SA „MOLDTELECOM”, Vitalie Iurcu, care a prezentat o amplă informare despre realizările, problemele şi perspectivele de dezvoltare a întreprinderii. Iurcu s-a referit expres la măsurile luate de SA „MOLDTELECOM” în scopul implementării noilor tehnologii şi reducerii decalajului digital existent între localităţile urbane şi cele rurale ale R. Moldova.

După întrevedere, Hamadoun Toure a dat curs invitaţiei lui Vitalie Iurcu şi a vizitat trei subdiviziuni ale întreprinderii: Centrul de management şi calitate, Serviciul reţele suprapuse şi Centrul de prelucrare a apelurilor. Demnitarul UIT a dat o înaltă apreciere gradului de digitalizare a reţelelor SA „MOLDTELECOM”, operativităţii procesului de eliminare a deranjamentelor apărute în reţea, gamei de servicii prestate prin reţeaua NGN. Totodată, Toure s-a interesat de dinamica numărului de abonaţi, de calitatea serviciilor, de perspectiva implementării serviciilor de comunicaţii mobile de generaţia a treia (3G). Vitalie Iurcu a informat oaspetele despre lucrările executate de SA „MOLDTELECOM” în acest scop, precizând că întreprinderea intenţionează să lanseze serviciile 3G în viitorul apropiat.

Secretarul General al UIT se află în prima sa vizită în R. Moldova. El a participat la forumul regional „Reţele de generaţia următoare (NGN) şi comunicaţii în bandă largă: oportunităţi şi provocări”, organizat la Chişinău de UIT cu participarea Ministerului Dezvoltării Informaţionale a R. Moldova. Forumul îşi încheie lucrările astăzi, 26 august.

UIT este o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite care promovează politicile de dezvoltare şi de standardizare a comunicaţiilor. Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al acestei Uniuni în octombrie 1992. SA „MOLDTELECOM”este membru al UIT din februarie 2002.

Sursa: http://info-prim.md

Print