FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[02.08.2008] Executivul a alocat bani din fondul de Rezervă pentru reparaţia sediului CCA

2008-08-02/21:14 Executivul a alocat din Fondul de rezervă 5,73 mln lei pentru repararea sediului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din strada Vlaicu Pârcălab, nr 46 bloc A, transmite Info-Prim Neo.

Decizia a fost criticată dur de mai mulţi experţi independenţi şi instituţii mass-media care sunt de părere că CCA ar fi putut să asigure reparaţiile din veniturile proprii, iar aceşti bani să fie alocaţi sinistraţilor.

CCA a primit sediul din str. Vlaicu Pârcălab în decembrie 2007, printr-o decizie a Guvernului. Clădirea, cu terenul aferent cu suprafaţa de 200 metru pătraţi, a fost transmisă din gestiunea Policlinicii Asociaţiei Curativ-Sanatoriale şi de Recuperare.

Gheorghe Gorincioi, preşedintele CCA, declara atunci că necesitatea unui spaţiu mai larg este argumentat, în primul rând, de dezvoltarea centrului de monitorizare, care în prezent se află în sala de protocol a CCA, ceea ce nu este adecvat. CCA are nevoie de un etaj întreg pentru plasarea şi înzestrarea cu echipament modern a centrului, a menţionat el. Preşedintele CCA a mai menţionat că în prezent consiliul nu dispune nici de o sală adecvată în care să-şi desfăşoare şedinţele de lucru dar şi cele publice cu radiodifuzorii. Unii membri ai consiliului stau câte trei în birouri de câte opt metri pătraţi, a declarat Gorincioi.

Sursa: http://www.info-prim.md

Print