FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[05.06.2008] Orange.Ro renunta la planurile DTH, ... deoarece Digi si Dolce detin 90% din clienti ...

Piata de Tv prin satelit, foarte disputata, este practic inchisa pentru noi jucatori. Orange, cea mai mare companie de telefonie mobila din Romania, estimeaza ca piata locala de televiziune prin satelit (DTH) este practic inchisa pentru noi jucatori, astfel incat operatorul a inghetat planurile de a lansa o noua platforma DTH, luand in calcul atat cresterea exploziva a pietei locale, cat si faptul ca RCS&RDS si Romtelecom au ajuns sa detina aproape 90% din cei aproape 2 milioane de clienti TV prin satelit.

'Intrarea noastra pe piata de servicii de televiziune prin satelit ar reprezenta un pas foarte dificil in acest moment. Piata a crescutdeja foarte mult astfel ca se poate presupune ca mai exista foarte putin loc pentru a atrage noi abonati in aceasta zona. Este o piata care este mai mult sau mai putin aproape de maturizare', a declarat Julien Ducarroz, 32 de ani, noul director de strategie al Orange.

El spune ca, teoretic, Orange ar fi putut lua in calcul achizitia unui operator DTH din Romania, dar pentru ca operatorul sa faca acest pas structura pietei ar fi trebuit sa fie alta. 'Chiar daca s-ar decide ca o optiune ar fi sa ne uitam pe piata.. atunci vedem ca principalul jucator este DigiTV (detinut de RCS&RDS), si in aceste conditii ar trebui sa luam un jucator cu o pozitie similara. Dar pe piata nu exista o companie care sa fie un candidat evident pentru acest lucru (o preluare - n. red.)', a spus oficialul Orange.

In 2007, numarul de clienti pe serviciile DTH a crescut cu 177%, RCS&RDS si Romtelecom atragand cel mai mare numar de clienti de pe piata, printr-o strategie agresiva de preturi. Pe piata mai activeaza si UPC Romania (cu brandul Focus Sat), DCS Romania (Max TV) si DTH Televison Group (Boom TV), dar fiecare din cei trei jucatori se afla la mare distanta de liderii pietei, cu mai putin de 200.000 de clienti. DigiTV (RCS&RDS) are 1 milion de clienti, iar Romtelecom (Dolce) o jumatate de milion.

Julien Ducarroz, de nationalitate elvetiana, spune ca alti factori care fac dificila intrarea Orange pe televiziune prin satelit sunt tarifele mici de pe piata si oferta 'masiva' de posturi TV a operatorilor DTH. Orange si-a anuntat anul trecut intentia de a intra in prima jumatate a anului 2008 pe servicii TV, pentru a deveni astfel un furnizor de servicii complete pe piata telemedia (telefonie fixa si mobila, internet si televiziune). In acest moment, RCS&RDS este singurul jucator care ofera servicii quad play.

Sursa: http://forum.softpedia.com

Print