FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[25.01.2008] A început procesul intentat de Societatea Română de Televiziune împotriva Consiliului Coordonator al Audiovizualului

2008-01-25/07:52 Următoarea şedinţă în procesul intentat de Societatea Română de Televiziune (SRTv) împotriva Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din R. Moldova va avea loc la 7 februarie. Data a fost stabilită la solicitarea reprezentantului CCA care, în şedinţa de înfăţişare a părţilor din 24 ianuarie, a declarat că necesită timp suplimentar pentru a lua cunoştinţă cu cererea depusă.

Avocata SRTv, Janet Hanganu, a declarat pentru presă că, în opinia sa, CCA intenţionează să tergiverseze procesul. Ea a solicitat pârâtului să prezinte scrisoarea primită de CCA de la Ministerul Dezvoltării Informaţionale, în care se solicita scoaterea frecvenţelor TVR1 la concurs.

Reprezentantul CCA, Marcel Oţel, nu a făcut declaraţii pentru presă, dar într-un comunicat al instituţiei se spune că „în cadrul şedinţei respective reprezentantului CCA i-a fost înmânată copia cererii de chemare în judecată (şi înscrisurile anexate la ea) şi s-a stabilit data viitoarei şedinţe de judecată – 07 februarie 2008”.

Scandalul în jurul retransmiterii TVR1 s-a iscat la 31 iulie când CCA a scos, la cererea Ministerului Dezvoltării Informaţionale, Reţeaua nr. II de stat la concurs. A fost invocat motivul că SRTv nu-şi onorează obligaţiunile faţă de ÎS „Radiocomunicaţii”. Mai mulţi membri ai CCA, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi politicieni au declarat drept ilegală această decizie. Consiliul, însă, nu a mai revenit asupra ei. La 27 septembrie, câştigător al concursului pentru utilizarea reţelei a fost desemnat postul de televiziune „2 Plus”, recent înfiinţat. SRTv a atacat în judecată în luna noiembrie decizia CCA, solicitând despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro.

Sursa: http://info-prim.md

Print