FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[06.11.2007] Oazu Nantoi acuza CCA de nerespectarea Codului Audiovizualului

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) nu a intreprins nimic in vederea solutionarii cererii cetateanului Oazu Nantoi care a cerut acestuia sa efectueze un control in vederea stabilirii corespunderii emisiunii “Rezonans” cu prevederile Codului Audiovizualului, a declarat Nantoi in cadrul unei conferinte de presa. El a concluzionat ca aceasta demonstreaza ca, de fapt, CCA nu functioneaza.

Sursa citata a anuntat ca a solicitat inca in luna iulie ca CCA sa examineze daca emisiunea respectiva, care este difuzata de postul public de televiziune “Moldova 1” corespunde rigorilor legislatiei in domeniu si ale Constitutiei. El primit ulterior un raspuns din partea ex-presedintelui Corneliu Mihalache, care prezenta de fapt un document primit din partea Conducerii “Moldova 1”. Nantoi nu a fost multumit de acesta si a adresat o noua solicitare, la care a fost anuntat ca chestiunea respectiva va fi examinata la o sedinta publica dupa venirea membrilor CCA din concediu. Acest lucru nu s-a intamplat, iar Nantoi a adresat o chemare in judecata a CCA . De asemenea, el l-a informat, printr-o scrisoare, si pe spicherul Marian Lupu despre acest caz.

Oazu Nantoi a explicat actiunile sale prin faptul ca in opinia sa, realizatorii emisiunii “Rezonans”, difuzate prin intermediul TV publice, in modul cel mai brutal ii lezeaza drepturile constitutionale de cetatean. Potrivit lui, realizatorii emisiunii, in mod constient denatureaza esenta problemelor abordate, prezinta viziuni unilaterale si tendentioase, nu admit expunerea a nici unui punct de vedere de alternativa.

In cadrul conferintei, sursa citata a mai afirmat ca declaratiile anterioare privind integrarea europeana peste noapte devin din ce in ce tot mai domoale, iar in realitate R. Moldova aluneca spre campania electorala. Daca inainte de alegerile parlamentare din 2005, Partidul Comunistilor incerca sa devina mai democrat, temandu-se de o revolutie oranj, astazi, PCRM recurge la „practicile traditionale”. De facto, in R. Moldova este creat un mediaholding dirijat de putere, scopul caruia este promovarea politicii cinice de spalare a creierilor, de manipulare a opiniei publice in perspectiva alegerilor din 2009, a conchis Oazu Nantoi.

Info-Prim Neo

Sursa: http://azi.md

Print