FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[01.11.2007] "Sun Communications" cere anularea deciziei ANPC...

31 octombrie 2007

Compania 'SUN Communications' a cerut Agentiei Nationale pentru Protectia Concurentei (ANPC) sa-si modifice decizia de sanctionare a companiei pentru concurenta neloiala.

Miercuri, intr-o conferinta de presa la Agentia INFOTAG, John Maximciuc, directorul companiei, a informat ca 'SUN Communications' a depus in judecata si o cerere de suspendare a executarii deciziei ANPC. 'Compania isi desfasoara activitatea strict in conditiile legii. Totusi, pe parcursul ultimilor ani, am fost supusi in repetate rinduri atacurilor din partea operatorilor prin cablu, care isi fac afacerile ilegal. Am sperat ca ANPC va instaura ordinea, iar iese invers. 'Acces TV' este agentul comercial al 'SUN Communications', care a promovat produsele companiei in sectorul Buiucani in regim de testare, motiv pentru care preturile oferite clientilor au fost stabilite la nivelul operatorilor locali si acest fapt nu le-a placut unora dintre ei. Clientii care au semnat contracte in cadrul acestei actiuni stiau ca operatorul lor este 'SUN Communications'. Planuim sa aducem in Moldova tehnologii noi, care vor oferi ieftinirea produselor noastre. Asa ca asemenea actiuni, in curind, vor avea loc si in alte sectoare ale capitalei. Nu am incalcat legea si ne vom revendica drepturile in judecata', a promis Maximciuc.

El a spus ca ANPC a facut publice detaliile unor documente confidentiale ale companiei, care au fost prezentate agentiei in timpul investigatiei; ca ANPC 'a divulgat secretul comercial al companiei'; ca urmare aceasta a pierdut un contract si a suportat pierderi financiare importante. John Maximciuc a mai opinat ca actiunile ANPC compromit climatul de afaceri din Moldova.

INFOTAG precizeaza: Saptamina trecuta, ANPC a amendat 'SUN Communications' cu 2,5 mln. lei pentru concurenta neloiala si tentativa de eliminare a unui concurent de pe piata.

Sursa: http://azi.md

Print