FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[27.06.2007] Schimb de replici în CCA

Şedinţa de ieri de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) s-a încheiat cu un schimb de opinii dintre Vlad Ţurcanu, membru CCA şi preşedintele Consiliului, Corneliu Mihalache.

Primul s-a arătat profund indignat de două dintre deciziile luate de autoritatea publică. Este vorba de neacordarea unei amenzi postului „Moldova-1” (în valoare de 2000 lei) pentru calitatea buletinelor de ştiri şi pentru că nu s-a conformat încă principiilor jurnalistice. Interesant este faptul că însăşi preşedinta Consiliului de Observatori (CO), Mariana Şlapac, a recunoscut că la compania publică şi, mai ales, la „Moldova-1” ştirile nu corespund principiilor de comunicare audiovizuală.

O altă nemulţumire s-a iscat din cauza hotărârii de a amâna eliberarea unei licenţe de activitate, prin satelit, postului DTV. „Aţi văzut că, din cauza greşelii unui funcţionar de la CCA, s-a respins cererea DTV, ceea ce constituie un abuz”, a declarat Ţurcanu, subliniind că, după aceste „sentinţe”, CCA trebuie criticat „până va respecta strict Codul Audiovizualului”.

În replică, preşedintele CCA, Corneliu Mihalache, a afirmat: „CCA este un organ colegial, în cadrul căruia fiecare membru are dreptul la opinie... Totuşi, organul care reprezintă „Teleradio-Moldova” în toate structurile decizionale este CO şi mi se pare abuziv faptul că unii membri încearcă să înlocuiască acest organ prin sine. Referitor la DTV, menţionez că responsabilul pentru aceasta din cadrul Consiliului va fi sancţionat”.

Ion Surdu,

stagiar la TIMPUL

Sursa: http://www.timpul.md

Print