FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[25.04.2007] CCA a acordat companiei “Voxtel” autorizatia de retransmitere a 4 posturi TV prin intermediul telefoniei mobile

24 aprilie 2007

Membrii consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat marti, in cadrul sedintei, companiei “Voxtel” autorizatia de a transmite prin intermediul telefoniei mobile, patru posturi de televiziune.

Astfel, detinatorii de telefoane mobile vor putea viziona la telefonul sau posturile tv din Romania - National TV, Senso TV si UTV si postul tv din R.Moldova “Muz TV”. Noul serviciu TV prin mobil va fi lansat miercuri, 25 aprilie, odata cu trecerea la brandul “Orange”. Initial serviciul va fi gratuit, in cadrul unei actiuni de promotie si de testare a serviciului pe piata.

Initial, “Voxtel” a solicitat permisiunea pentru retransmiterea a 5 posturi TV - 4 din Romania (dintre care unul de stiri) si unul din Moldova, insa CCA a refuzat sa aprobe incluserea postului strain de stiri, motivand prin faptul ca este necesara pomovarea posturilor tv de stiri autohtone.

In replica, reprezentantii “Voxtel” au spus ca au inaintat oferte posturilor locale cum ar fi “Moldova 1”, “ProTV”, “NIT’, “Pervii canal”, insa acestea inca nu sunt pregatite tehnic pentru a accepta oferta “Voxtel”.

De asemenea Voxtel este dispusa sa extinda lista de posturi TV, in special includerea celor nationale si locale, pentru serviciul acordat.

reporter.md

Sursa: http://azi.md

Print