FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[21.03.2007] Difuzarea in direct a sedintelor parlamentului la radio si televiziune ar putea fi suspendate

21 martie 2007

Parlamentul de la Chisinau ar putea decide suspendarea transmisiunilor in direct, la „Radio Moldova” si TV „Moldova 1” a sedintelor plenare ale Legislativului. Acest lucru s-ar putea intampla in cazul in care deputatii vor vota un proiect de lege in acest sens, informeaza Agentia Monitor Media.

Proiectul legii respective va fi pus in discutie la una din sedintele viitoare ale Parlamentului. Proiectul de lege prevede modificarea articolului 82 din Regulamentul Parlamentului care reglementeaza mediatizarea sedintelor organului legislativ. Proiectul, potrivit Info-Prim Neo, a fost semnat de deputatul comunist Victor Stepaniuc si crestin-democratii Iurie Rosca, si Stefan Secareanu.

Proiectul a fost examinat deja in una din de comisiile parlamentare.

La 12 mai 2005, TV „Moldova 1” a inceput sa transmita in direct sedintele Parlamentului de la Chisinau. Chiar de la prima transmisiune in direct, liderul fractiunii comuniste, Eugenia Ostapciuc, a cerut ca acestea sa fie suspendate, „deoarece pentru fiecare se cheltuieste circa 33 mii de lei”.

Agentia Monitor Media aminteste ca la finele anului trecut fractiunea comunista din Legislativ a insistat asupra suspendarii transmisiunilor in direct a sedintelor Parlamentului de la Chisinau la radio si televiziune. Comunistii le considera ineficiente si pledeaza pentru crearea unor emisiuni de sinteza la radio si TV, care ar relata sumar despre activitatea parlamentara.

Atunci, PPCD s-a opus acestei initiative declarand ca „transmisiunile sedintelor in direct reprezinta un consens politic intre partidul de la guvernare si opozitie”.

Precizam ca transmiterea in direct a sedintelor Parlamentului la radio si TV a constituit una dintre cele zece conditii ale PPCD in schimbul votarii in Parlament a candidaturii lui Vladimir Voronin pentru functia de sef al statului, conditii inaintate in aprilie 2005.

Intre anii 1989-1991, in Moldova se proceda masiv la transmiterea in direct a sedintelor organului legislativ.

MONITOR-MEDIA

Sursa: http://www.azi.md

Print