FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[15.02.2007] Radio „FM-103,5” din Balti afirma ca decizia C.C.A. de a-i suspenda licenta de emisie este una tendentioasa

Decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de a retragere licenta de emisie postului de radio FM-103,5 din Balti este una tendentioasa si nu este bazata pe argumente care justifica sanctiunea respectiva, considera Ecaterina Cojocaru, directorul postului de radio.

Amintim ca in sedinta de marti, CCA a decis retragerea frecventei 103,5 de la postul de radio baltean in favoarea „City FM”. Membrii autoritatii in domeniul audiovizualului si-au motivat decizia prin faptul ca postul de radio Balti nu a respectat grila de emisie.

Intr-o discutie cu reporterul Agentiei Monitor Media, Cojocaru a mentionat ca licenta de emisie a postului de radio a expirat in decembrie trecut, iar administratia FM-103,5 a depus la CCA actele, inclusiv o noua grila de emisie, pentru prelungirea licentei. Institutia noastra si-a orientat activitatea in baza noii grile, care contine 11 emisiuni, insa care nu fusese examinata de CCA. Cred ca este vorba de o neintelegere de actiuni intre postul nostru de radio si CCA, a mentionat Ecaterian Cojocaru, care a opinat ca nu ar fi fost cazul adoptarii unei decizii atat de dure.

ReprezEntantii FM-103,5 afirma, facand trimitere la CCA, ca monitorizarea a fost efectuata la 26 ianuarie, timp de 12 ore. Autoritatea in domeniul audiovizualului sustine ca doar 40% din emisiunile de la FM-103,5 au fost difuzate in limba romana. Acest fapt este negat de FM-10,3 in conditiile in care pe post sunt puse zilnic noua emisiuni de actualitati in romana si sase in rusa.

Redactia FM-103,5 sustine ca, joi, va sesiza asociatiile de presa si institutii internationale acreditate in Republica Moldova.

FM-103,5 este unica statie din Balti care realizeaza emisiuni proprii. Activeaza de la sfarsitul anilor’90. Emite pe o raza de circa 50 de kilometri.

MONITOR-MEDIA

Sursa: http://azi.md

Print