FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[28.11.2005] Procesul in dosarul privind retransmiterea postului de televiziune rus "Pervii canal" in Moldova va continua peste o saptamina

Procesul judiciar cu privire la actiunea depusa de compania 'Analitic Media Grup', care a retransmis postul rus de televiziune 'Pervii canal' pe teritoriul Moldovei, va fi continuat peste o saptamina, pe 5 decembrie, potrivit deciziei adoptate luni, 28 noiembrie, in sedinta Curtii de Apel a Moldovei.

Potrivit Agentiei INFOTAG, prima sedinta in acest dosar a tinut citeva minute. Avocatul 'Analitic Media Grup', Vlad Vlaicu, a prezentat materiale suplimentare si a solicitat ca un reprezentant al Ministerului Dezvoltarii Informationale sa fie citat in proces in calitate de tert, pe motivul ca, concursul pentru transmisie in a treia frecventa de stat a fost desfasurat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) la solicitarea ministerului. 'Analitic Media Grup' considera ca nu au existat temeiuri pentru desfasurarea concursului si a actionat CCA in instanta.

Agentia INFOTAG a mai informat anterior ca in urma concursului companiei 'Analitic Media Grup' care timp de sapte ani a retransmis postul rus 'Pervii canal' pe teritoriul Moldovei i-a fost retrasa licenta si transmisa unei firme noi - 'Media-satelit'.

Vineri, Directia relatii cu publicul a postului 'Pervii canal' a declarat ca, compania 'Media-satelit' pe care 'autoritatile Moldovei o considera partener oficial al 'Pervii canal' nu are nimic in comun cu acest post'. 'Pervii canal' a apreciat drept 'fabricate' actele pe baza carora s-a desfasurat concursul.

Tot vineri, Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse a declarat ca problema privind retransmiterea postului 'Pervii canal' in Moldova trebuie rezolvata astfel incit sa nu fie afectate interesele auditoriului lui.

Reprezentantul oficial al MAE de la Moscova, Mihail Caminin, a declarat ca nereglementarea 'aspectelor juridice privind retransmiterea canalului, dupa cunoscutele decizii ale autoritatilor moldovene, cu regret, ar putea crea premise pentru asemenea evolutii negative'. Totodata, Caminin si-a exprimat speranta ca toate problemele legate de retransmiterea postului rus in Moldova se vor rezolva doar in conditiile legii, tinind cont de interesele companiei ruse a audiovizualului, dar si de necesitatile publicului din Moldova.

INFOTAG

Sursa: http://azi.md

Print