FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[20.10.2006] Record la ProTV : audienta si incasari

Meciul de fotbal dintre Steaua Bucureşti şi Real Madrid din UEFA Champions League, transmis în seara zilei de 17 octombrie 2006 în direct la Pro TV, a fost urmărit de 4,7 milioane de români, potrivit datelor furnizate de TNS-AGB International.
Meciul a înregistrat o audienţă medie de 27,2 puncte de rating şi 57,5% cotă de piaţă pe segmentul de public urban, aducând Pro TV în topul audienţelor din intervalul orar al partidei.
Vârful de audienţă pe acelaşi segment de public a fost înregistrat la ora 22.07, când Pro TV avea un rating de 32,3 (3.462.000 de români din mediul urban).
Pe segmentul de public comercial urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani s-a înregistrat o audienţă medie de 25,0 puncte de rating cu 58,8% cotă de piaţă. Vârful de audienţă pe acest segment a fost atins la ora 22:10, cu 29,6 puncte de rating.
Costul unui spot publicitar de 30 de secunde din timpul meciului din 17 octombrie dintre Steaua şi Real Madrid, s-a ridicat la 10.000 de euro, potrivit Departamentului de vânzari al Pro TV, citat de The Money Channel.
În schimb aceeaşi publicitate, dar difuzată în Spania a costat de trei ori mai mult, potrivit The Money Channel. Antena 3, postul spaniol care a difuzat meciul, a cerut 27.300 de euro pentru 20 de secunde de publicitate.
Câştigul din publicitate a postului Pro TV a crescut cu un procent de peste 60 % mai mare pentru că partida din Champions League dintre stelişti şi madrileni a făcut ca audienţa să crescă, ridicând în mod evident tarifele pentru secunda de reclamă.
Orice firmă din România trebuie să plătească, în mod normal, 6.000 de euro pentru difuzarea unui spot la postul din bulevardul Pache Protopopescu.
Companiile care au vrut să se poziţioneze mai bine în cadrul calupului publicitar au trebuit să plătească o taxă suplimentară de 20 % pentru a deschide calupul şi de 15 % ca să îl închidă. Pentru a doua şi penultima poziţie din şir, tariful suplimentar a fost de 5 %.
Sponsorii oficiali ai Champions League, Sony, MasterCard, Ford, Vodafone, PlayStation şi Heineken, au parte de expunere gratuită, prin contractul prin care Pro TV a achiziţionat drepturile TV ale Ligii Campionilor.
Oferta de publicitate din Spania se calculează în funcţie de numărul de meciuri difuzate, pentru şase partide şi 12 spoturi, costul total se ridică la 230.000 de euro, conform datelor oferite de Atres Advertising, citate de Money Channel.
Costurile publicităţii în Spania pentru sferturile de finală din Champions League se ridică la 31.000 de euro/spot, în semifinală la 39.000 de euro, iar în finală la 53.500 de euro.

Sursa: http://www.rdi-sat.com

Print