FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[25.05.2006] Campionatul Mondial de fotbal riscă să nu fie televizat în Moldova

În ajunul Mondialului din Germania, care va demara pe 9 iunie, posesorul drepturilor de marketing pentru televizarea meciurilor competiţiei, a propus R. Moldova (precum şi altor state) să procure drepturile de transmisiune a meciurilor pe teritoriul ţării respective.

Reprezentanţii „Teleradio-Moldova” au reuşit să negocieze o reducere de preţ şi au solicitat achitarea a doar jumătate din suma necesară. Ulterior, compania care se ocupă de repartizarea drepturilor de televizare a refuzat să mai colaboreze cu R. Moldova.

Preşedintele Companiei „Teleradio-Moldova”, Ilie Teleşcu, speră totuşi că în republica noastră meciurile vor putea fi vizionate: „Noi suntem în căutarea posibilităţilor, studiem toate variantele oportune ca microbiştii moldoveni să poată urmări duelurile acerbe de la competiţia germană. Căutăm sponsori. Costul demonstrării tuturor meciurilor se estimează la 15000 euro. Acum, nu pot spune cu certitudine dacă vom retransmite campionatul sau nu. Continuăm negocierile cu guvernul”, a remarcat Teleşcu.

Până în prezent, finalele campionatelor internaţionale de fotbal, în R. Moldova puteau fi urmărite pe posturile de televiziune din România, Ucraina şi Rusia, retransmise în republica noastră. Majoritatea amatorilor de sport speră că transmisiunile respectivelor televiziuni nu vor fi suspendate pe durata Campionatului Mondial din Germania.

Sursa: http://www.timpul.md

Print