FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[25.05.2006] „Teleradio-Găgăuzia” îşi extinde zona de difuzare

La Comrat a început implementarea proiectului „Extinderea zonei de difuzare a programelor regionale „Teleradio-Găgăuzia” pe tot teritoriul autonomiei găgăuze, finanţat de către Administraţia turcească pentru colaborare şi dezvoltare („Tica”), care activează pe lângă guvernul Turciei. Acest proiect de asistenţă tehnică, în valoare de 350.000 dolari SUA, este realizat în limita Memorandumului de înţelegere, semnat la 19 octombrie 2004, între guvernul R. Moldova şi guvernul Turciei.

Operatorul proiectului este firma turcească „Idil Produksiyon Inşoat Electronic Organizasyon”. Timp de trei săptămâni, au fost instalaţi piloni de televiziune la Comrat - de 100 m, la Baurci - de 70 m. Se prevede şi instalarea unui pilon de televiziune de 100 m la Vulcăneşti.

Potrivit lui Simion Lazarev, preşedintele Companiei regionale „Teleradio-Găgăuzia”, un spaţiu informaţional unic ar asigura recepţionarea programelor Companiei pe întreg teritoriul autonomiei găgăuze. Lazarev a mai spus că, pentru acoperirea completă a întregului teritoriu al autonomiei găgăuze, este necesară instalarea emiţătoarelor în satele Baurci şi Joltai. După finisarea proiectului, se va mări grila de emisie la radio şi televiziune şi numărul de angajaţi ai acestei companii.

Elena Miron,

TIMPUL, Comrat

Sursa: http://www.timpul.md

Print