FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[17.11.2005] La Chisinau a fost inaugurat un post de radio care va transmite in exclusivitate in limba romana

Un nou post de radio €“ Radio Noroc - a fost lansat miercuri, 16 noiembrie, la Chisinau, in cadrul unei serate de inaugurare la care au participat personalitati ai culturii, oameni de afaceri, reprezentanti ai Ministerului Culturii, interpreti ai muzicii autohtone si reprezentanti ai institutiilor mass-media.

Identitatea acestui post de radio se manifesta prin faptul ca este singurul din Republica Moldova care va difuza stiri si muzica doar in limba romana, marea majoritate a pieselor muzicale fiind de productie autohtona, au anuntat fondatorii.

Liviu Ungureanu, directorul Radio Noroc, a declarat ca ideea unui astfel de post de radio a aparut inca in anii 90, insa a precizat ca un astfel post trebuia sa se nasca odata cu afirmarea culturii muzicale autohtone. El a spus ca Radio Noroc va pune pe post in marea majoritate €“ 85-90% - muzica interpretata de cantaretii moldoveni, populara si de estrada, dar vor fi incluse si unele piese din creatia muzicala din Romania. €˛Vor fi probabil cantece si in alte limbi, daca acestea vor fi interpretate de cantaretii nostri€¯, a mai spus Ungureanu.

Radio Noroc nu va face diferentierea pe varste, a precizat directorul postului, scopul principal fiind promovarea muzicii bune, de calitate.

Publicul tinta al Radio Noroc este natiunea titulara din R. Moldova €“ moldovenii, a mentionat sursa citata. Grila muzicala va fi bine structurata, astfel incat acest post de radio sa fie ascultat atat de generatia tanara, cat si de persoanele de varsta a 2 si a 3-a.

Zinaida Julea, una din cele mai cunoscute cantarete de muzica populara din R. Moldova, prezenta la inaugurare, si-a exprimat satisfactia in legatura cu aparitia unui astfel de post de radio, aratandu-se convinsa ca el va promova muzica nationala si in special tinerele talente. Julea spera ca €˛de azi inainte in mijloacele publice de transport vom putea asculta si altfel de muzica€¯.

Postul a fost fondat de casa de discuri €˛Music Master€¯. Radio Noroc difuzeaza in Chisinau pe frecventa 99,7 FM. Administratia sustine ca in cel mai scurt timp postul va difuza pe frecventele 107,2 FM la Balti, 90,2 FM la Nisporeni, 100,9 in Leova si 106,3 FM la Stefan Voda. Radio Noroc va solicita in curand si alte frecvente pe diapazonul FM.

Info-Prim Neo

Sursa: http://azi.md

Print