FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[19.04.2006] Money Channel de la 1 mai

Grupul Realitatea lansează oficial, la 1 mai 2006, televiziunea de business „Money Channel”, potrivit unui comunicat de presă al Realitatea TV.

Publicul va avea acces la imagini din studiourile The Money Channel şi va avea posibilitatea de a-şi exprima opiniile şi transmite sugestii referitoare la derularea proiectului prin accesarea site-ului www.themoneychannel.ro, dar şi prin intermediul a două linii telefonice dedicate sau prin SMS.

The Money Channel este o televiziune de ştiri financiare şi de business, dedicată exclusiv mediului de afaceri, care oferă 24 de ore din 24 o imagine a tuturor evenimentelor financiare şi bursiere ale zilei, însoţite de o analiză a mediului de afaceri. Televiziunea este liberă la retransmisie pe teritoriul României, reprezentând un „canal de informaţii economice şi de afaceri”, după declaraţiile directorului acestui post, Lucian Sârb.

Potrivit declaraţiilor lui Alin Petran, director al reţelei teritoriale a Realitatea TV, programul Money va fi unul de nişă, cu un target format din persoane cu un venit ridicat, din zona urbană, care activează în domeniul economic. Directorul postului, Lucian Sârb a precizat în faţa CNA, în momentul primirii licenţei, că Money Channel „va lua probabil vârful nişei.”

Alin Petran a precizat că veniturile din publicitate vor ajunge la 300.000 de euro în 2008, luând în calcul concurenţa de pe piaţa televiziunilor de business.

Televiziunea va emite, pentru început, „pe trei linii”, adică cu informaţii în trei limbi (română, engleză şi franceză), în colaborare strânsă cu Realitatea TV care o va finanţa 100 % logistic şi din punctul de vedere al resurselor umane.

Grila de programe va fi formată din producţie proprie pe modelul Realitatea TV. Difuzarea programelor se va baza pe ritmurile bursei din întreaga lume, prin difuzarea de programe de informaţii între orele 10-18, când bursele sunt deschise, dar şi prin prezentarea de emisiuni de analiză şi comentariu înainte şi după ce bursa s-a închis.

Printre emisiunile şi rubricile Money Channel se numără: un jurnal de ştiri complex, „Opening Bell”; „Business Class” – un program tip lunch-time talk show; „Closing Bell”, program de ştiri ce marchează închiderea burselor; „Market Briefing”– analiză financiară a zilei; „People Meter” – talk-show care are ca scop analiza pieţei de media şi publicitate; „News Flash”– program de hard news clasic care va fi difuzat din oră în oră, pe durata a 15 minute.

Echipa de jurnalişti specializaţi în domeniul economic, printre care prezentatorii Lidia Moise, Eli Roman şi Gabriel Avăcăriţei, este condusă de Lucian Sârb, director al televiziunii de ştiri, Dan Apostol, editor-şef al The Money Channel, şi de Radu Soviani, Newsgathering Manager.

CNA a mai acordat la sfârşitul lunii februarie două licenţe de satelit pentru alte două posturi de televiziune pe aceeaşi nişă, WBS şi Business Club, proiecte susţinute de Silviu Prigoană, respectiv Adrian Sârbu.



Sursa: http://www.rdi-sat.com

Print