FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[13.03.2006] Preselectia nationala repetata pentru "Eurovision-2006" va avea loc pe 15 martie

Comitetul organizatoric al preselectiei nationale pentru concursul 'Eurovision' a stabilit pentru 15 martie data preselectiei repetate in care va fi selectat interpretul care va reprezenta R.Moldova la finala concursului de la Atena, in mai a.c., a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Culturii si Turismului, vicepresedintele Comitetului, Artur Cozma.

El a mentionat ca la prima etapa, din 25 februarie, juriul a avut dubii referitor la calitatea pieselor prezentate si nu a putut stabili cistigatorul evident. 'La preselectia repetata vor putea participa toti interpretii doritori. Speram ca atunci juriul va stabili invingatorul care sa reprezinte Moldova la prestigiosul concurs international', a opinat Cozma.

Doritorii de a se inscrie la preselectia repetata vor depune cererile dupa o procedura mai simpla, dar vor avea de indeplinit conditiile anterioare. Termenul limita de depunere a cererilor de participare - 14 martie, orele 10.00.

Preselectia va avea loc la studioul Televiziunii Nationale si va fi transmisa in emisie directa. In timpul concursului, va avea loc un voting interactiv. Ministrul Cozma a promis ca procedura de selectare a interpretului pentru 'Eurovision' va fi perfectionata.

Tarile care participa la 'Eurovision' urmeaza sa-si anunte reprezentantul pina la 21 martie.

Sursa: http://www1.azi.md

Print