FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[28.02.2006] InfoSport si Bussiness Club, 2 canale PRO

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în şedinţa din 28 februarie 2006, cererea SC Pro TV SA, companie deţinută de Central European Media Enterprises Ltd. (CME), pentru două licenţe audiovizuale pentru televiziunile prin satelit Info Sport şi Business Club.

Potrivit dosarului de licenţă, Info Sport îşi propune să fie €˛un canal de informare sportivă care readuce în actualitate sporturile din România, dar şi un canal de educaţie şi entertainment sportiv (prin difuzarea de jocuri şi concursuri cu tematică sportivă).€¯

Info Sport va fi un program de informaţii în domeniul sportului axat €˛pe domenii esenţiale ale fenomenului sportiv€¯. Televiziunea va difuza informaţii sportive, precum şi informaţii €˛istorice€¯ din sport.

Publicul ţintă va fi alcătuit din telespectatorii activi din mediul urban, bărbaţi din toate categoriile de vârste.

Grila de programe a Info Sport va fi compusă din ştiri, emisiuni proprii din care fac parte talk-show-uri (€˛Ziua cea mai lungă€¯, €˛Ziarele de mâine€¯, €˛Pressing€¯), transmisiuni directe (divizia B de fotbal, Liga Naţională de Rugby, Handbal), emisiuni de divertisment (Sport Magazin).

Programele achiziţionate ţin de divertismentul sportiv (€˛Seara lui Maradona€¯, €˛Jocuri de vacanţă€¯, €˛Nebunii sportului€¯), programe de actualitate sportivă (transmisiuni în direct din campionatele de fotbal ale Spaniei şi Germaniei şi din Cupa UEFA), emisiuni magazin (ATP Magazine), emisiuni ale sporturilor de contact (€˛Pride€¯, €˛K1€¯, €˛Ultimate Fight€¯), sau emisiuni care evocă meciuri istorice din boxul profesionist.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor Pro TV SA în faţa CNA (Adrian Sârbu şi Costi Mocanu), Info Sport va duce o politică de €˛redescoperire a sporturilor apuse€¯, cu referire specială la handbal, printr-o politică de achiziţionare a programelor din sursă internă care necesită €˛investiţii mai mici€¯, în opoziţie cu cele din sursă externă unde din cauza unui €˛exces de bani pe piaţă nu mai sunt disponibile branduri€¯.

Info Sport va fi transmis codat şi criptat pe satelit prin uplink de pe teleportul din Buftea al Pro TV, cu posibilitatea de preluare pe cablu, unde se speră la intrarea în pachetul basic.

În urma unor estimări din dosarul de licenţă depus la CNA, în Info Sport ar urma să fie investiţi pentru început 800,000 de USD (în 2006), veniturile din cablu şi publicitate fiind estimate la 300,000 USD. Investiţiile vor fi recuperate începând cu 2009, când se estimează un profit de 300,000 USD.

Lansarea oficială a Info Sport va avea loc în luna octombrie a anului 2006.

În ceea ce priveşte Business Club, televiziunea fi lansată tot în octombrie 2006 şi va fi un program de informare în domeniul economic, al afacerilor, axat pe domenii esenţiale în perspectiva aderării la Uniunea Europeană (UE), €˛un post de informaţii business şi lifestyle destinat unei noi categorii de public în România€¯.

Adrian Sârbu a declarat că postul îşi va face loc pe piaţă prin €˛criteriile de calitate şi interes€¯. Potrivit unui studiu al Data Media din 2005, ataşat la dosarul de licenţă, există un interes crescut pentru business şi ştiri din domeniul afacerilor.

Business Club pune accentul pe informaţii economice, informaţii privind legislaţia economică a UE, dar şi pe analize de piaţă şi oportunităţi de investiţii. Efectele economice ale integrării României în UE, precum şi politica monetară şi valutară, moneda internă şi unică sau investiţiile personale vor fi tratate pe larg de noul canal business.

Business Club este un €˛canal bine targetat pe oameni cu cadru social peste mediu, oameni interesaţi de bani€¯, publicul de persoane între 20 şi 30 al Ziarului Financiar fiind €˛extins la televiziune€¯, a precizat Adrian Sârbu.

Postul €˛nu va fi unul de competiţie mare în prime-time€¯, şi va avea un potenţial număr de spectatori de €˛400-450.000 de telespectatori€¯ care va emite, la început, între orele 9-16, a mai adăugat Adrian Sârbu.

Grila de programe va fi compusă din ştiri (14 programe de ştiri zilnice, două sinteze ale zilei şi trei săptămânale, plus ştirile Sport Business €“ în weekend), producţii proprii de investiţii (soluţii de plasament financiar, analize, prognoze), Business Magazine TV (în colaborare cu Business Magazine), actualităţi internaţionale săptămânale, ştiri din străinătate şi cu privire la integrarea în UE, programe lifestyle (Apropo TV, Jet Set, Architecture, FAshion, Food, Home Design, etc.), dar şi programe achiziţionate (documentare) şi programe €˛Special Advertising€¯ (profil companie, portret manager, CEO).

La fel cu Info Sport, Business Club va fi distribuit prin satelit cu posibilitatea de preluare pe cablu (în pachetul basic). Potrivit dosarului de licenţe, investiţia pe 2006 va fi de un milion de dolari, cu venituri estimate la 120,00 USD de pe cablu şi 200,000 USD din publicitate. Începâd cu 2009 postul va realiza un profit estimat la 800,000 USD.

Adrian Sârbu a declarat că cele două posturi sunt pregătite din punctul de vedere al producţiei, şi că acestea vor intra direct în emisie de tip HD (High Definition).

Acţionarii companiei Pro TV SA sunt: CME România BV, companie cu sediul în Olanda (80 %), Rootland Tradind Ltd, companiei înregistrartă în Cipru (5 %), Adrian Sârbu (14,84 %), Petrovici Liana (0,08 %) şi Grigoruţa Roxana Dorina (0,08 %).

Sursa: http://www.rdi-sat.com

Print