FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[14.01.2014] Accent TV, Jurnal TV și RTR Moldova revin în listele „Sun Communications” și „Megapolis”

Cei doi distribuitori de servicii, „Megapolis” și ”SUN TV”, care au operat modificări la ofertele canalelor retransmise, au decis să revină la listele inițiale de canale.
În urma investigațiilor cu privire la situația creată în jurul posturilor de televiziune Jurnal TV, Accent Tv și RTR Moldova, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a constatat următoarele.
Un singur distribuitor de servicii, „Megapolis”, al cărei titular de autorizație este întreprinderea „VEB-TV” SRL, a scos postul Jurnal TV din lista de canale retransmise.
Distribuitorul de servicii „SUN TV”, titular de autorizație ÎM 'Sun Communications' SRL, nu a eliminat nici un post din lista sa, ci a repoziționat posturile Jurnal TV și Accent TV în grila cu posturi TV Digitale, iar postul RTR Moldova a fost suspendat temporar.
Solicitați de CCA de a da explicații pentru schimbările făcute, reprezentanții celor doi operatori au invocat motive economice (absența contractelor semnate pentru anul 2014) și tehnologice (necesitatea dezvoltării ofertelor digitale și comutării celor analogice).
Pentru a urgenta soluționarea cazului, astăzi, la ora 16.00, CCA a invitat actorii vizați la o discuție asupra problemei create.
Reprezentantul ÎM „Sun Communications” SRL a anunțat că și-a revăzut decizia și a restabilit posturile Jurnal TV și Accent TV în pozițiile anterioare din ofertele sale. Referitor la RTR Moldova, a declarat că negocierile se află în faza finală, iar la sfârșitul acestei săptămâni postul se va regăsi în lista de canale.
Reprezentantul întreprinderii „VEB-TV” SRL, titulara autorizației pentru distribuirea serviciilor „Megapolis”, a menționat că, deși nu deține contractele semnate, va reveni la lista precedentă a canalelor retransmise și va include posturile Jurnal TV și Accent TV în grila sa, în baza unei scrisori, până la finalizarea negocierilor și semnarea contractelor.
CCA este în curs de examinare a situației referitor la retransmisia posturilor Accent TV și RTR Moldova în ofertele „Moldtelecom”.

Sursa: http://cca.md

Print