FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[12.02.2011] Kanal D a primit aprobarea CNA pentru a emite în HD

Televiziunea Kanal D a primit, marţi, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe în High Definition.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Kanal D de a începe să emită experimental şi în sistem HD.

Potrivit CNA, Kanal D va emite experimental în digital pe canalele care aparţin Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR), din Bucureşti şi de la Sibiu.

Televiziunea Kanal D este operată de Dogan Media International, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Acţiunile Kanal D în România sunt deţinute în proporţie de 25% de grupul media Ringier. Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S.

Sursa: http://www.mediafax.ro

Print