FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[10.09.2010] „Antena C” nu mai există - de astăzi e „Prime FM”

Un nou post de radio cu acoperire naţională se lansează în Republica Moldova astăzi, 10 septembrie. Este vorba de radio „Prime FM”, parte a companiei „Prime Holding”, care ar aparține controversatului om de afaceri Vlad Plahotnic, ținta numeroaselor acuzații din partea unui grup de businessmani, care susțin că acesta a preluat mai multe afaceri prin acțiuni de rider.

Potrivit directorului „Prime FM”, Victoria Bucătaru, postul „Antena C” a fost preluat de „Prime Holding”. Este vorba, în fond, de un nou post de radio. Acesta are acoperire naţională graţie celor nouă staţii şi îşi va începe emisia cu noua denumire la 10 septembrie, începând cu ora 10:00.

„Este un post de radio generalist, va difuza buletine de ştiri la fiecare oră și o serie de emisiuni”, susține Victoria Bucătaru.

În afară de buletinele de știri ale „Prime FM”, postul de radio va prelua în direct, în fiecare seară la ora 21:00, jurnalul de ştiri de la TV „Prime”, televiziunea care face parte din acelaşi holding media.

Cu prilejul lansării „Prime FM”, astăzi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi organizat un concert.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a adoptat decizia privind trecerea „Antena C” (post de radio fondat în 1999) în „Prime FM” la 25 august curent. Licenţa de emisiei a „Prime FM” expiră la 18 decembrie 2014.

Preluarea frecvenței „Antena C” de către „Prime FM” alimentează și mai mult discuțiile legate de preluarea abuzivă a frecvențelor naționale, stârnite de preluarea frecvenței postului de televiziune TVR 1. Licența acestuia ar fi fost preluată printr-o acțiune de rider, în spatele căreia a stat omul de afaceri Vlad Plahontiuc, după cum susține Răzvan Paveliu, fostul director 2 Plus, post TV care a obținut licența pierdută de TVR 1.

Deși a provocat discuții aprinse în societate, acest caz nu s-a ales cu un dosar penal, chiar au fost lansate mai multe apeluri către Procuratura Generală în acest sens. Martorii în cazul TVR 1 susțin că procurorul general, Valeriu Zubco, care a fost propus în funcție de liderul AMN, Serafim Urechean, și susținut de AIE, protejează businessul lui Plahotniuc.

Sursa: http://www.jurnal.md

Print