FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[28.03.2010] TVR 1 ar putea reveni în Republica Moldova în două luni

Postul public de televiziune din România, TVR 1, ar putea să fie retransmis din nou în Republica Moldova. Autorităţile de la Chişinău examinează această posibilitate după ce subiectul a fost pus în discuţie de către preşedintele român Traian Băsescu, la finele lunii ianuarie, când a fost în vizită la Chişinău, transmite Info-Prim Neo.

Despre posibilitatea revenirii TVR 1 în Republica Moldova a comunicat ministrul justiţiei, Alexandru Tănase, în cadrul unui briefing vineri, 26 martie. Ministrul a precizat că dosarul TVR1, care a ajuns la CEDO, va fi în curând discutat.

Alexandru Tănase a mai spus că documentele necesare sunt pe masa prim-ministrului Vlad Filat, iar postul ar pute să revină, din punct de vedere tehnic, în două luni.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a scos la concurs frecvenţele pe care era retransmis TVR1 încă în 2007, la solicitarea Ministerului Dezvoltării Informaţionale, pe motiv că Societatea Română de Televiziune nu-şi onora obligaţiunile financiare faţă de ÎS „Radiocomunicaţii”. În acelaşi an, CCA a acordat licenţa pentru Reţeaua de stat nr. II, postului de televiziune „2 Plus”, deşi între timp Societatea Română de Televiziune anunţase că a rezolvat chestiunile financiare.

Sursa: http://www.info-prim.md

Print