FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[13.03.2010] Liliana Viţu - noul director al Departamentului ştiri la TV „Moldova 1"

La funcţia de director al Departamentului Actualităţi al TV „Moldova 1' au concurat alte trei persoane. Este vorba de Dina Clapco, fost producător la „Jurnal TV', Daniel Lachi, coordonator al redacţiei ştiri al TV „Colorit' şi Larisa Manole, ofiţer de presă al PLDM.

Concursul pentru suplinirea funcţiei de director al Departamentului Actualităţi al TV „Moldova 1' a fost anunţat după ce, la 20 februarie a.c., în funcţia de director al TV „Moldova 1' a fost aleasă Angela Sârbu .

Liliana Viţu a substituit-o la şefia redacţiei ştiri pe jurnalista Violeta Iepureanu .

Noul şef al Departamentului Actualităţi îşi propune să diversifice cantitativ buletinele de ştiri şi a emisiunilor informative; să pună accentul pe calitatea produselor informative şi să administreze eficient resursele umane din cadrul Departamentului. Printre altele, Viţu propune producerea a nouă buletine de ştiri pe zi, inclusiv trei în limba rusă.

Fost reporter al BBC la Chişinău (1998-2004), Liliana Viţu (31 de ani) a activat în ultimele două luni la Publika TV, iar până la aceasta, între 2008 şi 2009, la Institutul Republicam Internaţional. A fost coordonator pe comunicare la Fundaţia Eurasia, reprezentanţa din Moldova şi ofiţer de presă la Ambasada Marii Britanii la Chişinău.

Liliana Viţu a absolvit facultatea de jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova şi a făcut masteratul în Studii Europene Moderne la Universitatea Metropolitană din Londra. Este cunoscută ca expert media, fiind coautoare a unor rapoarte ale Freedom House cu privire la mass media moldovenească. În 2001, Clubul de presă de la Chişină a desemnat-o printre cei mai buni zece jurnalişti din R. Moldova.



© AGENŢIA „MONITOR MEDIA'

Sursa: http://www.azi.md

Print