FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[15.02.2010] Curtea de Apel a decis: CO poate să aleagă noul director „Moldova 1”

Colegiul de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a emis, astăzi, o decizie prin care a dispus anularea încheierii din 3 februarie 2010, prin care a fost suspendată desfăşurarea concursului pentru suplinirea funcţiei de director al televiziunii „Moldova1”.

Eugen Râbca, preşedintele Consiliului de Observatori (CO) al Companiei „Teleradio-Moldova”, a declarat pentru jurnal.md că prin această decizie, Curtea de Apel a permis CO continuarea concursului privind desemnarea noului director al postului tv „Moldova 1”.

„Deja m-am consultat cu colegii din CO şi am aprobat hotărârea de a convoca şedinţa de concurs pentru sâmbătă, 20 februarie. Şedinţa va avea loc în aceleaşi condiţii în care au avut loc şedinţele precedente. Aceasta va fi transmisă în direct la Radio Moldova muzical”, a mai adăugat preşedintele CO.

Pentru funcţia de director al postului „Moldova 1” candidează 12 persoane. De menţionat că 13 persoane au depus dosarele, dar regizorul Nicu Scorpan s-a retras din cursă din cauza unor declaraţii ale preşedintelui CO, Eugen Râbca.

Amintim că Adela Răileanu, ex-director „Moldova 1”, director interimar actualmente, a fost demisă pe 30 decembrie 2009 de către CO, pentru că nu a asigurat pluralismul de opinie şi a transformat instituţia într-un instrument politic. Aceasta a respins atunci acuzaţiile şi a declarat că va ataca decizia în instanţa de judecată. Anterior, instanţa a decis suspendarea concursului anunţat de Consiliul de Observatori al Companiei publice „Teleradio - Moldova” până la examinarea cauzei în fond.

Sursa: http://www.jurnal.md

Print