FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[05.02.2010] Vox News testează terenul la Chişinău

Reprezentanţii televiziunii de ştiri Vox News s-au aflat la Chişinău, în cadrul delegaţiei române, care l-a însoţit pe senatorul Viorel Badea.

Senatorul Viorel Badea de declarat pentru jurnaliştii moldoveni că există un interes sporit al conducerii Vox News faţă de piaţa moldovenească şi că reprezentanţii companiei se află la Chişinău într-o vizită de cercetare.

Deocamdată nu se ştie exact despre planurile companiei. O decizie va fi luată, probabil, după vizita efectuată la Chişinău.

Potrivit Mediafax, televiziunea Vox News este o televiziune socială şi de ştiri, ce aparţine societăţii comerciale Sport Channel SRL, înfiinţată în iunie 2009, ai cărei acţionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), deţinută de Neculai Creţu - 45 % şi Magdalena Creţu - 55%, şi SC Global Alloys SRL (20%), deţinută de Neculai Creţu - 60% şi Emil Marian - 40%.

Cheltuielile iniţiale pentru Vox News au fost estimate la 2 mill 677,8 mii de euro, până în mai 2010. Investiţiile în echipamente se ridică la 1 mil. 40 mii de dolari plus TVA.

Totodată, SC Sport Channel a estimat pentru primele 12 luni de la lansarea postului că Vox News va avea încasări din publicitate de 1 mil. 134 mii de euro.

Sursa: http://www.azi.md

Print