FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[04.02.2010] CO a suspendat concursul privind numirea noul director de la Moldova 1

Consiliul de Observatori (CO) al Companiei „Teleradio-Moldova” a suspendat concursul pentru suplinirea funcţiei de director al televiziunii publice. Acest lucru s-a întâmplat, astăzi, după ce Curtea de Apel a luat o decizie în acest sens.

Fostul director al televiziunii publice, Adela Răileanu, a atacat în instanţă decizia CO, iar Curtea de Apel a hotărât să fie suspendat concursul.

Preşedintele CO, Eugen Râbca, a confirmat pentru jurnal.md că va fi suspendat concursul pentru suplinirea funcţiei de director al televiziunii publice, până la soluţionarea acestei probleme.

„În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Companiei „Teleradio-Moldova” şi cea de director al postului naţional de radio, concursul va avea loc. Vineri urmează să fie desemnaţi preşedintele Companiei şi directorul radioului”, a spus Eugen Râbca.

Amintim că Adela Răileanu, fostul director la Moldova 1, director interimar actualmente, a fost demisă pe 30 decembrie 2009 de către CO, pentru că nu a asigurat pluralismul de opinie şi a transformat instituţia într-un instrument politic. Aceasta a respins atunci acuzaţiile şi a declarat că va ataca decizia în instanţa de judecată. De asemenea, decizia CO a fost atacată în instanţă şi de către fostul preşedinte al Companiei, Valentin Todercan.


Sursa: http://www.jurnal.md

Print