FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[27.11.2009] Un membru CCA dă în judecată instituţia la care activează

Membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Corneliu Mihalache, a adresat, vineri, o cerere în adresa instituţiei la care activează prin care îşi atenţionează colegii că ar fi luat o decizie incorectă prin anunţarea concursului suplinirii celor 5 posturi vacante de membru al Consiliului de Observatori.

„Voi ataca în instanţă CCA şi încerc să sensibilizez colegii să fie mai cumpătaţi în luarea deciziilor. Solicitarea de anunţare a concursului aparţine deputatului Corina Fusu, nu Comisiei parlamentare pentru educaţie, cercetare, cultură, sport şi mass media. De când deputaţii pot solicita individual acest lucru? Consider că CCA nu trebuie să fie complicele deputaţilor şi trebuie să existe o hotărâre a comisiei în acest sens” a spus Mihalache.

Deoarece în adresa CCA au fost înaintate câteva scrisori asemănătoare cu cea înaintată de Corneliu Mihalache, Ignat Vasilache, un alt membru al CCA a declarat în cadrul şedinţei de vineri că aceste scrisori sunt „trase la xerox”. „Mi se pare că autorul acestei aventuri epistolare este cel care a adus în discuţie tema, sunt aproape identice. De ce dle, Mihalache nu te-ai simţit vătămat când candidaturile propuse anterior n-au fost votate de fostul Parlament, fapt care a dus la blocarea activităţii Consiliului de Observatori?”, a întrebat el.

În replică, Mihalache l-a acuzat pe Vasilache că ar fi docil actualei guvernări.

Prezent la şedinţă, Sergiu Corneţchi, consultant principal în cadrul Comisiei de profil a dat citirii deciziei Comisiei de profil din extrasul la procesul verbal din 28 octombrie în care este prevăzut să fie expediată o scrisoare în adresa CCA privind anunţarea unui nou concurs pentru suplinirea funcţiei vacante în CO.

Membrii CCA au respins cererea lui Mihalache. Acesta a declarat că, aşa ori altfel, e dispus să se adreseze în instanţa de judecată îngrijorat fiind „de tratarea voluntaristă a unor deputaţi” la adresa sa în calitate de membru CCA .

Sursa: http://www.jurnal.md

Print