FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[06.11.2009] Vine TV Publika

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat, vineri, licenta de emisie unui nou post de televiziune. Acesta se numeste „TV Publika” si promite sa devina una din televiziunile de top in R. Moldova, transmite Agentia Monitor Media, preluata de DECA-press.

Potrivit membrului CCA, Ludmila Vasilache, noul post va difuza prin satelit, iar semnalul va putea fi preluat de operatorii TV prin cablu. „Noul post TV promite ca va pune pe post 24 din 24 de ore numai programe autohtone si va avea o grila de emisie bogata in jurnale de stiri si talk-show-uri”, a spus Vasilache.

Sursa citata a mai spus ca „TV Publika” a prezentat „un plan financiar foarte solid” si sustine ca va dispune de mijloace tehnice si studiouri performante. „Potrivit reglementarilor, noul post TV are la dispozitie un an pentru a-si incepe activitatea, insa fondatorii acestuia au declarat ca noua institutie media ar putea sa-si inceapa emisia chiar din aceasta iarna”, a spus Vasilache.

Fondatorul „TV Publika” este Dumitru Tara.

Potrivit lui Dumitru Tara, „TV Publika” va fi un canal pro-european, va realiza si difuza programe in limbile romana si rusa. Buletinele de stiri vor fi difuzate din ora in ora. „Misiunea postului este de a informa corect, obiectiv, impartial, echidistant si documentat publicul in timp real asupra evenimentelor din tara si din lume. TV „Publika” isi propune sa educe oamenii asupra mediului de afaceri, relatiilor economice interne si internationale. Va fi un canal de informatie si dezbatere atat pentru mediul politic si social, cat si pentru cel economic”, a spus Dumitru Tara.

Conform lui Tara, postul „Realitatea TV” din Romania „este partenerul strategic al „TV Publika” in ce priveste transferul de experienta”.

Publicul tinta al „TV Publika” sunt locuitorii oraselor.

Pentru „TV Publika” vor munci circa 120 de jurnalisti. In afara Chisinaului, noul post TV va avea birouri de corespondenti la Balti, Cahul, Comrat. In perspectiva se prevede deschiderea unui birou in Transnistria.

Este de remarcat ca pana la finele anului curent in R. Moldova va fi lansat si „Jurnal TV”, un post TV de stiri.

Sursa: http://jurnal.md

Print