FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[13.10.2009] Emisiune de dezbateri politice in limba romana la TV NIT

Postul TV NIT, apropiat Partidului Comunistilor din R. Moldova (PCRM), lanseaza, marti, emisiunea de dezbateri politice cu genericul „Impact”, comunica DECA-press.
Emisiunea „Impact” este realizata de jurnalistul Victor Nichitus, autorul unei emisiuni matinale cu politicieni la postul „Radio Nova”, care a fost suspendata recent.
Este prima emisiune de dezbateri politice in limba romana la NIT. In prima emisiune, care va incepe la ora 22:00, sunt invitati Dumitru Diacov, presedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, si Grigori Petrenko, membru al PCRM.
Potrivit lui Nichitus, emisiunea „Impact” va fi difuzata in direct in fiecare zi de marti, ora 22:00, si va avea o durata de circa 50 de minute. La emisiune vor fi invitati reprezentanti ai partidelor de opozitie, precum si ai celor care se afla actualmente la guvernare, a precizat jurnalistul, citat de Agentia Monitor Media.
„Conditia pe care am pus-o NIT, atunci cand am venit cu proiectul emisiunii, a fost sa am libertatea de a invita reprezentanti ai tuturor fortelor politice din Moldova”, a precizat Nichitus.
Jurnalistul Victor Nichitus a fost contractat de TV NIT dupa ce, recent, administratia postului de radio pentru care realizase vreme de opt ani o emisiune matinala pe teme politice i-ar fi declarat ca nu mai este interesata de politica, reziliindu-i contractul.
Conform rapoartelor de monitorizare de specialitate, in ultimii ani, NIT a favorizat masiv PCRM. In perioada campaniilor electorale, postul NIT a fost un promotor deschis al PCRM, fiind supranumita de jurnalisti „televiziune prezidentiala” pentru osardia cu care a slefuit imaginea fostului presedinte Vladimir Voronin.
TV NIT a fost fondata in 1997.

Sursa: http://deca.md

Print