FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[08.06.2009] Sunt posibile deconectări temporare ale unor posturi radio şi TV

În perioada 8-12 iunie, sunt posibile deconectări temporare ale unor posturi radio şi TV, notează Info-Prim Neo.

Telespectatorii,care recepţionează programele de televiziune şi radiodifuziune de la staţia Străşeni nu vor avea posibilitate în această perioadă, între orele 9.00 şi 18.00, să recepţioneze programele TV Moldova 1, Prime, 2 Plus, EuTV şi NIT, precum şi posturile de radio Programul I Naţional, Antena C, Europa Liberă şi Radio France Internaţional.

Ministerul Dezvoltării Informaţionale precizează că lucrările sunt în conformitate cu Planul reparaţiilor curente (capitale) ale echipamentului tehnic de TV şi RD a Î.S.”Radiocomunicaţii” pe anul 2009”, care prevede posibilitatea deconectărilor echipamentului tehnic de radio şi televiziune.

Un funcţionar al secţiei tehnice a IS „Radiocomunicaţii” a comunicat pentru Info-Prim Neo că „pe o anumită durată se face verificarea la sistemele radiante. Această reparaţie este una planificată, în fiecare an, la fiecare staţie se verifică toate nodurile, inclusiv sistemele radiante, pentru ca să nu apară pericol pe parcursul deservirii”.

Staţia de retransmisie a canalelor radio şi de televiziune are raza de circa 80 de km pentru tv şi circa 65 km pentru radio, cea ce cuprinde raioanele Chişinău, Străşeni, Hânceşti, Călăraşi, Orhei, Anenii Noi, Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Teleneşti Vadul lui Vodă şi altele.

Sursa: http://info-prim.md

Print