FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[14.11.2008] 94,15% DIN ACTIUNILE NIT APARTIN UNEI FIRME OFF-SHORE DIN INSULELE VIRGINE BRITANICE

Publicatia „JURNAL de Chisinau' scrie in editia de vineri ca majoritatea actiunilor postului de teveziune „NIT', portavoce a partidului de guvernamant, ar apartine unei firme off-shore din Insulele Virgine Britanice, informeaza Agentia Monitor Media.

Ziarul sustiune ca 94,15% din actiunile „NIT' apartin firmei off-shore. Cu referire la extrasul din Registrul de Stat al persoanelor juridice, „JURNAL' noteaza ca I.M. „Noile Idei Televizate', firma fondatoare a postului „NIT', are in total trei actionari. In afara de firma off-shore, printre proprietari figureaza Serghei Drobot (5,83 % din actiuni), fost redactor-sef al ziarului „Kisinevskie novosti' si candidat pe listele Partidului Comunistilor la alegerile locale din 2006, precum si compania „Novosti' SRL, care detine 0,02 % din actiuni.

„JURNAL de Chisinau' aminteste ca, anterior, presedintele Vladimir Voronin declara ca postul „NIT' apartine Partidului Comunistilor. „Reporterii „NIT' sunt prezenti la toate evenimentele la care asista seful statului', care este si liderul partidului nominalizat', scrie ziarul.

In context, Agentia Monitor Media aminteste ca parlamentarul crestin-democrat Stefan Secareanu a prezentat, acum cateva saptamani, o interpelare prin care solicita autoritatilor sa verifice activitatea postului „PRO TV Chisinau'. Secareanu afirma ca 84,36 % dintre actiunile postului ar apartine unei firme off-shore din Cipru si ca in spatele acesteia ar putea sta ex-presedintele Petru Lucinschi, deputatul Vlad Filat sau Valeriu Pasat, fostul ministru al Apararii.

Cei vizati au dezmintit presupunerile deputatului.

Este de mentionat ca Procuratura Generala a demarat o ancheta in baza interpelarii parlamentarului Stefan Secareanu. Se cunoaste ca procurorii deja au stabilit lantul de succesiune a fondatorilor IM „Media PRO' SRL de la momentul infiintarii, iar pentru stabilirea proprietarilor firmei off-shore „PRO Entertainment & Media Limited' din Cipru, care detine 84,36 la suta din actiunile intreprinderii mixte „Media PRO' SRL, a fost solicitata informatia de la autoritatile cipriote.

DECA-PRESS

Sursa: http://azi.md

Print