FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[14.10.2008] Pro TV se arată dezamăgit de modul în care MAI investighează cazul operatorului Mihai Şambra

Conducerea postului de televiziune Pro TV Chişinău se declară „dezamagită de modul în care Ministerul de Interne (MAI) a înţeles să soluţioneze cazul maltratării operatorului Mihai Şambra în Comisariatul de Poliţie din sectorul Buiucani”, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat al televiziunii, semnat de directorul acesteia, Cătălin Giosan, se spune că „în loc să ia măsuri ferme ca astfel de cazuri să nu se repete şi să îi pedepsească pe poliţiştii care se fac vinovaţi de agresarea cameramanului Pro TV, Ministerul de Interne a încercat să fabrice un dosar cu martori falşi”.

De asemenea, în comunicat se mai spune că postul TV „respinge categoric afirmaţiile formulate luni de şeful poliţiei municipale, Iacob Gumeniţă, potrivit cărora Pro TV ar fi declanşat o campanie de denigrare a poliţiei” şi „condamnă comportamentul iresponsabil al poliţiştilor implicaţi în acest incident, cerând „încă o dată ministrului de Interne să-i pedepsească pe cei care se fac vinovaţi de comiterea acestor ilegalităţi”.

Pro TV susţine că operatorul Mihai Şambra a fost bătut cu bestialitate în seara de 8 octombrie în sediul comisariatului de poliţie Buiucani. Potrivit sursei citate, el a fost luat de pe stradă de o patrulă a poliţiei şi dus în comisariat, unde a fost maltratat de patru oameni ai legii. Mihai Şambra, care a fost lăsat să plece abia a doua zi dimineaţă, afirmă că nu i s-a întocmit nici un proces verbal şi nu i s-a oferit nici o explicaţie.

MAI a respins acuzaţiile cameramanului şi a spus că investigaţiile Procuraturii Generale au scos la iveală faptul că acesta, fiind în strare de ebrietate, s-ar fi bătut cu doi studenţi ai Colegiului de muzică „Ştefan Neaga”, iar cazul nu reprezintă altceva decât „denigrare la adresa poliţiei municipale”.

Sursa: http://info-prim.md

Print