FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[04.10.2008] CTC Media îşi anunţă extinderea în Moldova

CTC Media, una din companiile media de frunte din Rusia, anunţă că a perfectat achiziţia unei cote de 51% din acţiunile grupului format de 'Teledixi' SRL şi 'Muzic Ramil' SRL din Moldova contra unei sume de 4,1 milioane de dolari SUA. Canalul urmează să se relanseze în formatul CTC în ultimul trimestru al anului 2008, Info-Prim Neo citează un comunicat al CTC.

Comentând achiziţia, Anton Kudriaşov, directorul executiv al CTC Media, a spus: 'Noi suntem bucuroşi că avem posibilitatea de a extinde mărcile CTC Media şi de a ne consolida poziţia în fostele republici sovietice. Moldova este o ţară cu o economie în creştere şi cu potenţial de creştere pe piaţa de publicitate TV'.

Dan Lozovan, directorul general al 'Teledixi' SRL, a declarat: 'Parteneriatul nostru cu CTC Media ne permite să satisfacem aşteptările telespectatorilor noştri în materie de conţinut de calitate. Sunt optimist că prin combinarea produselor noastre locale cu programele CTC va creşte atractivitatea canalului atât pentru telespectatori, cât şi pentru furnizorii de publicitate'.

Principalii acţionari ai CTC Media sunt Modern Times Group (39%) şi Alfa Group (26%).

'Teledixi' SRL şi 'Muzic Ramil' SRL au început să difuzeze în Moldova în 2001. La moment compania deţine licenţă de emisie în 10 oraşe, inclusiv în Chişinău.

Sursa: http://info-prim.md

Print