FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[29.04.2008] SRTv a atacat decizia Curtii de Apel la Curtea Suprema de Justitie

29 aprilie 2008

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a contestat, vineri, decizia Curtii de Apel (CA) la Curtea Suprema de Justitie, dupa ce la 17 martie CA a decis sa respinga solicitarile SRTv, calificindu-le drept nefondate.

Janeta Hanganu, reprezentantul SRTv, a comunicat Agentiei INFOTAG ca decizia CA a fost motivata prin argumentele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), potrivit carora nu a existat un protocol de colaborare intre SRTv si Intreprinderea 'Radiocomunicatii', iar plata pentru difuzare s-a efectuat cu intirziere. Hanganu a spus ca in decizia judecatorului nu s-a facut nici o precizare in legatura cu argumentele SRTv privind scoaterea la concurs a unei frecvente, care dispunea de licenta pina in anul 2011. Potrivit sursei citate, CSJ urmeaza sa programeze peste o luna - doua prima sedinta de judecata.

Solicitata sa aprecieze sansele de cistig la CSJ, Hanganu a opinat ca, in cazul in care in R.Moldova ar exista judecatori independenti, sansele de cistig ar fi foarte mari, pe cind 'in actualele conditii este de-a dreptul un act de curaj din partea judecatorilor sa dea un verdict pozitiv'. Janeta hanganu a mai declarat ca daca CSJ va lua o decizie nefavorabila SRTv, aceasta se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului.

La 31 iulie 2007 CCA a scos la concurs frecventa a II-a de stat, pe care era difuzat postul 'TVR 1', pe motiv ca acesta ar avea datorii in valoare de $150 mii fata de intreprinderea de stat 'Radiocomunicatii'. La 27 septembrie, CCA a acordat licenta de emisie pe frecventa respectiva canalului '2 PLUS', proprietate a companiei 'TELEFE-M International'. In noiembrie 2007, SRTv a anuntat ca va da in judecata CCA pentru ca a scos la concurs ilegal frecventa TVR 1, mentionind ca postul detine licenta eliberata de CCA valabila pina in 2011. SRTv solicita CCA-ului despagubiri de 500 mii euro. La 17 martie Curtea de Apel a dat cistig de cauza pe acest caz CCA.

INFOTAG

Sursa: http://azi.md

Print