FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[10.01.2008] Todercan a depus la Judecatoria Rascani din Chisinau doua cereri de chemare in instanta: una pe numele lui Igor Munteanu si Veaceslav Ionita, iar a doua in adresa IDIS „Viitorul”.

Todercan a depus la Judecatoria Rascani din Chisinau doua cereri de chemare in instanta: una pe numele lui Igor Munteanu si Veaceslav Ionita, iar a doua in adresa IDIS „Viitorul”.

Solicitat de Agentia Monitor Media, Veaceslav Ionita a declarat ca presedintele TRM este nemultumit de un studiu, elaborat si publicat pe siteul IDIS „Viitorul” (www.viitorul.org) in care este analizata situatia de la TRM. Todercan pretinde ca i-au fost lezate onoarea si demnitatea.

Studiul „Teleradio Absurdistan sau reforma furata in compania publica” este semnat de catre Ionita si Munteanu in calitate de membri ai CO al TRM.

Ionita, unul dintre autorii studiului care l-a deranjat pe presedintele TRM, a precizat ca in instanta sunt depuse doua cereri, dar vor fi examinate pe un singur dosar. Suma totala solicitata in ambele cereri de chemare in judecata este 2,6 milioane de lei. Din aceasta suma 800 de mii revin IDIS „Viitorul” (400 mii de lei lui Valentin Todercan si 400 mii de lei – TRM).

Director IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, a opinat ca „atunci cand membrii CO afirma ca reformele nu merg la TRM, Valentin Todercan considera ac este afirmatii drept ponegriri”.

Solicitat de Agentia Monitor Media, presedintele Companiei „Teleradio-Moldova” Valentin Todercan a evitat sa faca comentarii, declarand ca „instanta se va pronunta”.

Prima sedinta de judecata pe marginea acestui caz este programata pentru 22 ianuarie.

Studiul „Teleradio Absurdistan sau reforma furata in compania publica” contine o analiza a situatiei de la TRM. Cei doi autori acuza administrarea companiei de mimare a reformelor, care prefera ca institutia sa fie subordonata guvernului din punct de vedere financiar. Formarea bugetului Companiei ramane in subordonarea autoritatilor, ceea ce intareste subordonarea politica, anuleaza autoritatea CO si reduce la zero importanta Codului audiovizualului. Cei doi analisti sustin in studiul citat ca nu exista consultari sistematice si efective cu societatea civila si angajatii Companiei.

MONITOR-MEDIA

Sursa: http://azi.md

Print