FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[19.12.2007] CCA a eliberat licenţe pentru utilizarea frecvenţelor radio

2007-12-19/07:49 Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a eliberat marţi, 18 decembrie, licenţe pentru utilizarea frecvenţelor radio scoase la concurs la 19 octombrie curent. Cei mai importanţi actori au fost posturile de radio „Radio Sănătatea” şi „Antena C”.

„Radio Sănătatea” a obţinut licenţe de emisie pentru toate nouă frecvenţe pe care difuzează şi în prezent. Deşi pentru unele dintre aceste frecvenţe au fost câte trei-patru solicitanţi, majoritatea membrilor CCA au optat pentru „Radio Sănătatea”, menţionând că este un radiodifuzor util care, pe parcursul activităţii sale, nu a comis încălcări grave ale legislaţiei.

Din cele şase frecvenţe pe care le deţine în prezent „Antena C”, radiodifuzorul a obţinut doar două – la Varniţa, pe care actualmente nu emite şi frecvenţa de la Străşeni, pe banda estică. Frecvenţa de la Străşeni 102.3 FM a revenit unui nou post de radio – „Vox radio”, iar celelalte frecvenţe au rămas libere.

Postul de radio „Pro FM” a obţinut dreptul de a utiliza şi pe viitor cele două frecvenţe pe care emite în prezent, iar „Vzrosloie Radio Şanson” pe cea de la Chişinău. „Radio Plai” a obţinut două frecvenţe noi la Floreşti şi la Ştefan Vodă.

În urma concursului, şapte din cele 26 de frecvenţe au rămas libere.

La concurs au participat 24 de radiodifuzori. Doar şase dintre aceştia au obţinut cel puţin o frecvenţă radio. Cea mai solicitată frecvenţă a fost 98.0 pe banda FM de la Comrat – 12 pretendenţi, dar nu a fost atribuită nimănui.

Conform Codului audiovizualului, licenţele de emisie se atribuie pentru o perioadă de şapte ani.

Sursa: http://info-prim.md

Print