FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[12.12.2007] ÎN CURÎND TVMi ÎMPLINEŞTE 1 AN

In prima zi a anului nou – 2008, TV Moldova-International marcheaza primul sau an de activitate. A fost un an al cresterii si al acumularii de experienta. Un an, in care cu o echipa mica, am incercat sa facem fata lucrurilor.


TVMI este primul post de televiziune din Republica Moldova, ce emite in spatiul European, avind grila de emisie totalmente completata cu produs autohton. Este o competitie dura, atunci cind concurentii tai cu preponderenta retransleaza emisiunile posturilor de televiziune straine - posturi cu resurse si capacitati mult mai mari, dar şi noi avem avantaje.


Concetatenii nostri aflati peste hotare, prietenii Moldovei sau cei care ar putea deveni, doresc in primul rind sa afle cum este tara noastra, ce se intimpla aici, care ne sunt radacinile si valorile. Si TV Moldova-International ofera tocmai acest gen de informatie.


La 1 ianuarie 2007 TVMI a inceput cu blocuri de emisiuni de 2-3 ore, care erau reluate 24/24. Acum, insa, programul postului nostru de televiziune s-a marit de circa 3-4 ori. Spectatorii de peste hotare au ocazia sa urmareasca blocul de stiri “Moldova aici si acum” la ore fixe, plus mai pot viziona life programul informativ “Mesager”.


Emisiunile TVMI sunt vizionate si in tara prin includerea lor in grila postului National Moldova-1, in pachetele de servicii oferite de operatorii prin cablu locali. La solicitarile parvenite din partea “Cable Vision TV”, “Argus CATV”, “Zakat”, “Euro TV Inc”, Compania “Teleradio-Moldova” a semnat Acorduri , oferindu-le dreptul de a retransla emisiunile TVMI in Romania, Ucraina, Canada si SUA.


Pe parcursul anului 2007 TVMI a difuzat cele mai bune emisiuni produse la TV Moldova-1, dar echipa a venit si cu propriile proiecte: “ Un martisor pentru cei dragi”, “Învierea sperantelor”, “Moldovenii de pretutindeni”. Toate aceste proiecte au avut o rezonanta mare printre telespectatorii nostri. Si aceasta ne injecteaza o doza mare de energie pentru viitor. Responsabilitatea in fata celora, care ne-au sustinut pe parcursul acestui an, a prietenilor si partenerilor nostri la fel ne confera mult optimism.


Aceasta prima aniversare a postului TV Moldova-International o consideram o sarbatoare a tuturor: a echipei noastre, a colegilor de la Moldova-1, dar in primul rind - a telespectatorilor nostri. Va aducem multumiri sincere pentru ca sunteti cu noi, va uram sanatate, noroc si realizari oriunde nu v-ati afla. Prin noi si prin voi, lumea ne cunoaste mai mult tara si in aceste circumstante avem multe de facut impreuna.


Ludmila Barba, director Departament TV Moldova-International

Sursa: http://www.trm.md

Print