FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[20.10.2007] CCA a aplicat amenzi pentru nerespectarea prevederilor Codului Audiovizualului

Doua posturi de radio au fost amendate si alte doua - avertizate public de catre Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) in sedinta de vineri, 19 octombrie, pentru nerespectarea prevederilor Codului Audiovizualului.

Amenda maxima pentru incalcarea repetata a grilei de emisie, in suma de 300 unitati conventionale (5400 lei), a fost aplicata postului de radio '101.3 FM'. Chestiunea a fost votata in lipsa reprezentantului postului. Anterior directorul '101.3 FM' a depus o cerere de amanare a discutiilor, invocand o deplasare in strainatate. Membrii CCA au gasit de cuviinta sa se pronunte pe marginea raportului de monitorizare in lipsa acestuia. Radiodifuzorului i s-a imputat ca, desi respecta cota de 30% pentru muzica autohtona, aceasta este distribuita neuniform pe parcursul zilei, piesele interpretilor din tara fiind difuzate, in special, noaptea.

Cu amenda in suma de 100 unitati conventionale (1800 lei) s-a ales si postul de radio 'PoliDisc - Russkoe Radio'. Radiodifuzorul este la a doua incalcare a prevederilor cu privire la plasarea publicitatii.

Aflate la primele incalcari constatate ale grilei de emisie, posturile 'Unda Nistreana' si 'Veritas FM' au fost avertizate public, riscand o amenda, daca nu se vor conforma prevederilor in vigoare, catre urmatoarea monitorizare.

Un alt post de radio supus monitorizarii - 'Retro FM', desi a admis incalcari similare, nu a fost sanctionat in nici un fel. Membrii CCA, care s-au aratat toleranti fata de radiodifuzor, si-au argumentat pozitia prin faptul ca postul de radio, imediat dupa obtinerea rezultatelor raportului de monitorizare, a inlaturat incalcarile semnalate.

In aceeasi sedinta CCA a luat decizia de a amana examinarea raportului pe marginea monitorizarii postului 'Pro FM', pe motiv ca radiodifuzorul a contestat incalcarile invocate. CCA a decis ca are nevoie sa se documenteze suplimentar.

Info-Prim Neo

Sursa: http://azi.md

Print