FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[19.10.2007] Compania "Sun Communications" a fost amendata cu 2,5 mln. lei

Consiliul de Administratie al Agentiei Nationale pentru Protectia Concurentei (ANPC) a decis, in sedinta de joi, sa amendeze intreprinderea mixta 'SUN Communications' cu 2,5 mln. lei ($220 mii), pentru incalcarea prevederilor legii privind protectia concurentei.

Viorica Carare, Directorul General ANPC, a precizat ca 'SUN Communications', asistata de firma 'Acces-TV' intentiona sa-si elimine concurentul, compania 'CTC-Alfa', de pe piata din Chisinau.

'Acces-TV' nu detine licenta pentru activitatea in sectorul Buiucani al capitalei, ci doar dreptul de activitate la Ciocana. Pachetul de servicii al 'SUN Communications' costa 78 lei, pe cind 'CTC-Alfa', care opereaza la Buiucani, oferea un pachet de servicii contra 36 lei. 'SUN Communications', prin intermediul 'Acces-TV', fara sa aiba licenta, a procedat la conectarea locuitorilor din Buiucani la televiziunea prin cablu, coborind pretul pina la 31 lei. In plus, firma le oferea clientilor pliante cu reclame fara sa mentioneze ca este intermediarul 'SUN Communications'. Concurenta neloiala a afectat situatia financiara a 'CTC-Alfa', iar 'SUN Communications' ar fi ajuns astfel monopolist pe piata.

Companiei intermediare 'Acces-TV' i s-a aplicat o amenda de 30 mii lei, stabilita in functie cu veniturile ei.

IM 'SUN Communications' opereaza pe piata din R.Moldova de 11 ani (in 2003, compania SUN TV a fost reorganizata in 'SUN Communications') si este cel mai mare operator de televiziune prin cablu si eter din republica.

INFOTAG

Sursa: http://www.azi.md

Print