FroSat >> Noutati >> Sumar de noutati

[19.10.2007] Compania "Teleradio-Moldova" isi propune sa reduca cu circa 30% numarul angajatilor

Numarul angajatilor Companiei 'Teleradio-Moldova' (TRM) va fi redus de la 1119 unitati la circa 800, sau aproape cu 30%. Reducerea cadrelor este prevazuta in conceptia de dezvoltare a Companiei, prezentata miercuri,17 octombrie, Consiliului de Observatori al TRM de catre presedintele institutiei Valentin Todercan.

Potrivit lui Valentin Todercan, va fi micsorat, in special, numarul angajatilor din echipa tehnica si din aparatul presedintelui TRM. De asemenea, vor fi comasate unele directii. Administratia Companiei s-a condus de necesitatea optimizarii salariilor si a resurselor umane, a mentionat presedintele TRM.

Potrivit conceptiei de dezvoltare, TRM urmeaza sa devina cel mai credibil serviciu media, sa-si imbunatateasca calitativ programele. Postul national de televiziune 'Moldova 1' urmeaza sa difuzeze 18 ore zilnic, fata de 7 ore in prezent, iar Radio Moldova - 24 ore din 24, fata de 18 in prezent. Totoda ta, TRM isi propune deschiderea posturilor 'Moldova 2' si 'TV Moldova International'.

Veaceslav Ionita, membr al CO, a opinat ca in conceptia de dezvoltare, administratia trebuie sa acorde o mai mare atentie imbunatatirii calitatii emisiunilor si a respectarii normelor jurnalistice, decat chestiunilor de ordin tehnic.

Presedintele CO, Mariana Slapac a declarat ca aceasta conceptie va fi examinata de experti internationali din partea Misiunii OSCE. Probabil, in acest proces va fi implicata si Fundatia Soros-Moldova, si alti experti din exterior. CO va reveni la examinarea conceptiei la una din urmatoarele sedinte.

Info-Prim Neo

Sursa: http://www.azi.md

Print